Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kradnú vám susedia Wi-Fi? Podľa týchto znakov to jednoducho odhalíte

Ak sa vám niekto vláme do bytu, to, že vám niečo zmizlo, si všimnete hneď. V prípade, že vám však niekto kradne internet, to sa všimnúť tak jednoducho nedá. Odhaliť to ale môžete napríklad tak, že vaše zariadenia môžu mať horšie pripojenie. Podľa expertov z AtlasVPN sa hackeri alebo dokonca aj vaši susedia v dosahu […]
Menej ako 1 min. min.

Ak sa vám niekto vláme do bytu, to, že vám niečo zmizlo, si všimnete hneď. V prípade, že vám však niekto kradne internet, to sa všimnúť tak jednoducho nedá. Odhaliť to ale môžete napríklad tak, že vaše zariadenia môžu mať horšie pripojenie.

Podľa expertov z AtlasVPN sa hackeri alebo dokonca aj vaši susedia v dosahu vášho Wi-Fi signálu môžu relatívne ľahko pripojiť k vašej bezdrôtovej sieti. Toto môže spôsobiť obmedzenie pripojenia pre vás a vašu rodinu.

Ako zistiť, že váš internet využíva aj neželaný hosť?

Pre denník The Sun odborníci AtlasVPN uviedli, že hackeri jednoducho získajú prístup k sieti a môžu ukradnúť veľkú časť šírky pásma majiteľa internetu. Zároveň poukázali na tri podstatné príznaky, vďaka ktorým zistíte, že vašu sieť Wi-Fi využíva aj parazit.

Za najväčší varovný signál možno označiť to, že váš internet je bez dôvodu pomalý. Sieť predsa nemá dôvod byť pomalá, ak ste doma sám, nesťahujete žiadne veľké súbory alebo nestreamujete film.

Ako zistiť, či internet používa aj niekto iný?

V prípade podozrenia by ste svoju pozornosť mali upriamiť na stavové kontrolky na Wi-Fi routeri. Kontrola však bude úspešná, len pokiaľ sú všetky bezdrôtové zariadenia úplne vypnuté. Ak máte takýchto zariadení veľa, mohlo by byť zložité a nepraktické všetky z nich odpojiť.

Pokiaľ k sieti Wi-Fi nie sú pripojené žiadne zariadenia, kontrolky na routeri by nemali blikať. Ak však aj po odpojení všetkých zariadení blikajú, je veľmi pravdepodobné, že vašu internetovú sieť využíva aj niekto iný.

O niečo jednoduchšiu prácu budete mať v prípade, že disponujete moderným routerom, s ktorým sa dodáva aj mobilná aplikácia. Práve vďaka tejto aplikácii dokážete svoju sieť kontrolovať a pripojené zariadenia vyhľadávať.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Zbavte sa parazitov

Výborným spôsobom, ako zistiť, či na vašej sieti niekto neparazituje, je prihlásenie sa do ovládacieho panela správcu Wi-Fi. Aj tento spôsob je pomerne jednoduchý. Stačí, že vo webovom prehliadači vyhľadáte svoju IP adresu. Následne zadáte používateľské meno správcu. Potom už len vyhľadáte mapu siete a používateľov.

V aplikácii alebo na ovládacom paneli správcu routera sa môže zobraziť zariadenie, ktoré nespoznávate. V tomto prípade ho môžete jednoducho odpojiť, zakázať alebo zablokovať. 

Inak je to v situácii, ak používate funkciu Wi-Fi Guard. Hoci cudzie zariadenie odhlásiť nemôžete, môžete zmeniť heslo routera. Automaticky odpojí všetky zariadenia, takže tie svoje budete musieť pripojiť opätovne.

The post Kradnú vám susedia Wi-Fi? Podľa týchto znakov to jednoducho odhalíte appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie