Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Krajiny Severnej skupiny sa zhodli, že ich spája hrozba v podobe Ruska

inistri obrany 12 krajín severnej, západnej a strednej Európy sa dnes v Litve zhodli, že ich spája vzájomná hrozba v podobe Ruska, a sľúbili ďalšiu podporu Ukrajine. Usporiadateľská krajina zasadnutia takzvanej Severnej skupiny (Northern Group) to uviedla vo vyhlásení po skončení rokovania. “Bezpečnosť Ukrajiny má pre spojencov a (Severoatlantickú) alianciu veľký význam. Budeme aj naďalej […]
Menej ako 1 min. min.

inistri obrany 12 krajín severnej, západnej a strednej Európy sa dnes v Litve zhodli, že ich spája vzájomná hrozba v podobe Ruska, a sľúbili ďalšiu podporu Ukrajine. Usporiadateľská krajina zasadnutia takzvanej Severnej skupiny (Northern Group) to uviedla vo vyhlásení po skončení rokovania.

“Bezpečnosť Ukrajiny má pre spojencov a (Severoatlantickú) alianciu veľký význam. Budeme aj naďalej odhodlaní zabezpečiť, že Ukrajina bude môcť brániť svoju suverenitu, “zhodli sa ministri.

Uviedli tiež, že ich štáty budú pokračovať v preberaní väčšej zodpovednosti za bezpečnosť a obranu Európy. “Uvedomujeme si, že plné zabezpečenie zdrojov pre obranné plány bude vyžadovať, aby sme vynaložili najmenej dve percentá HDP,” uviedli tiež politici.

Severná skupina vznikla v roku 2012 a slúži ako fórum pre konzultácie o otázkach európskej bezpečnosti s dôrazom na spoluprácu medzi NATO a Európkou úniou. Skupinu tvorí 12 členov: Británia, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Island, Litva, Lotyšsko, Nemecko, Holandsko, Nórsko, Poľsko a Švédsko.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie