Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kráľ bol zosadený z trónu. Svet má novú najhodnotnejšiu spoločnosť

Americký výrobca čipov Nvidia sa stal v utorok (18. 6.) najhodnotnejšou verejne obchodovanou spoločnosťou na svete. Trhová kapitalizácia podniku dosiahla 3,3 bilióna amerických dolárov (3,08 miliardy eur), čím prekonala softvérového giganta Microsoft. TASR o tom informuje na základe správ agentúr Reuters a DPA.   Nvidia ťaží z rozmachu umelej inteligencie Akcie Nvidia si v utorok […]
Menej ako 1 min. min.

Americký výrobca čipov Nvidia sa stal v utorok (18. 6.) najhodnotnejšou verejne obchodovanou spoločnosťou na svete. Trhová kapitalizácia podniku dosiahla 3,3 bilióna amerických dolárov (3,08 miliardy eur), čím prekonala softvérového giganta Microsoft. TASR o tom informuje na základe správ agentúr Reuters a DPA.

 

Nvidia ťaží z rozmachu umelej inteligencie

Akcie Nvidia si v utorok pripísali 3,5 %, zatiaľ čo Microsoft zaznamenal mierny pokles. Čipy spoločnosti Nvidia sú kľúčové pre technológie využívajúce umelú inteligenciu.

 

Jedinou ďalšou verejne obchodovanou spoločnosťou s trhovou hodnotou vyššou ako tri bilióny dolárov je ďalšia americká technologická firma Apple. Akcie výrobcu iPhonov minulý týždeň prudko vzrástli po tom, čo spoločnosť oznámila, že do svojich zariadení inštaluje nové funkcie využívajúce umelú inteligenciu.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Spoločnosť Microsoft spolupracuje s OpenAI

Microsoft medzitým začleňuje umelú inteligenciu do svojich produktov prostredníctvom partnerstva so spoločnosťou OpenAI, ktorá vytvorila softvérový nástroj ChatGPT určený na automatizovanú komunikáciu s používateľmi.

The post Kráľ bol zosadený z trónu. Svet má novú najhodnotnejšiu spoločnosť appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie