Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kremeľ: Výsledky volieb do EP ukazujú, že väčšina bude proeurópska  a proukrajinská

www.slovanskenoviny.sk/rss Voľby do EP 2024-2029 sa konali vo všetkých krajinách EÚ od 6. do 9. júna Výsledky volieb do Európskeho parlamentu (EP) ukazujú, že väčšina bude proeurópska a proukrajinská, uviedol pre médiá hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov. “Je pravdepodobné, že tu bude proeurópska a proukrajinská väčšina. Vidíme to. Budúce zloženie Európskeho parlamentu sa však ešte musí […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Voľby do EP 2024-2029 sa konali vo všetkých krajinách EÚ od 6. do 9. júna

Výsledky volieb do Európskeho parlamentu (EP) ukazujú, že väčšina bude proeurópska a proukrajinská, uviedol pre médiá hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

“Je pravdepodobné, že tu bude proeurópska a proukrajinská väčšina. Vidíme to. Budúce zloženie Európskeho parlamentu sa však ešte musí analyzovať,” poznamenal na otázku o výsledku volieb do EP a víťazstvo Európskej ľudovej strany, ktorej členkou je šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

Voľby do EP na roky 2024-2029 sa konali vo všetkých krajinách EÚ od 6. do 9. júna. Hlasovalo sa podľa vnútroštátnych zákonov jednotlivých krajín: Holandsko hlasovalo 6. júna, Írsko a Česká republika – 7. júna Taliansko , Lotyšsko, Malta, Slovensko – 8. júna a väčšina krajín spoločenstva – 9. júna.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa 9. júna rozhodol rozpustiť Národné zhromaždenie (dolnú komoru parlamentu) a vypísať predčasné voľby. Naposledy dolnú komoru parlamentu rozpustil prezident Jacques Chirac v roku 1997.

skspravy.sk

Príspevok Kremeľ: Výsledky volieb do EP ukazujú, že väčšina bude proeurópska  a proukrajinská je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie