Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kriminalisté dopadli ženu, která měla v Ústí nad Labem vhodit novorozence do kontejneru

Na sídlišti Kamenný vrch v ústecké čtvrti Střekov a v jeho okolí zasahovaly od úterního rána desítky policistů. Mezi místními obyvateli hledali ženu, která před nedávnem porodila a své dítě vyhodila v neděli kolem druhé hodiny ráno do kontejneru na směsný odpad. Náhodný kolemjdoucí našel miminko zabalené do zimní bundy a přivolal policisty. ČTĚTE DÁLE: Muž […]
Menej ako 1 min. min.

Na sídlišti Kamenný vrch v ústecké čtvrti Střekov a v jeho okolí zasahovaly od úterního rána desítky policistů. Mezi místními obyvateli hledali ženu, která před nedávnem porodila a své dítě vyhodila v neděli kolem druhé hodiny ráno do kontejneru na směsný odpad. Náhodný kolemjdoucí našel miminko zabalené do zimní bundy a přivolal policisty.

ČTĚTE DÁLE: Muž s nožem na smíchovském nádraží vyhrožoval sebevraždou. Předtím měl vykrást trafiku

„Operativně pátrací činností kriminalisté zjistili totožnost ženy, která měla novorozence do kontejneru odložit. V současné době je tato 19letá žena z Ústí nad Labem zadržena a probíhají další procesní úkony,“ potvrdil mluvčí krajské policie Kamil Marek.

Miminko dostalo křestní jméno Jáchym podle jednoho z policistů. Prozatím zůstává hospitalizované v nemocnici. Podle Krajské zdravotní, pod kterou nemocnice v Ústí nad Labem spadá, se mu daří dobře.

„Malý Jáchym je hospitalizovaný na dětském oddělení v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. V tuto chvíli je mu poskytována standardní péče a jsou mu naordinována antibiotika vzhledem k prostředí, ve kterém ho našli. Jinak je to ale zdravé dítě bez známek jakýchkoli zdravotních potíží,“ sdělila za tiskové oddělení Krajské zdravotní Miloslava Kučerová.

Kriminalisté zřejmě ženu obviní z vraždy novorozeného dítěte matkou ve stadiu pokusu a státní zástupce bude žádat její vzetí do vazby. V případě prokázání viny jí pak před soudem hrozí až osmileté vězení. „Tímto bychom chtěli poděkovat veřejnosti za cenné poznatky, které nám byly poskytnuty,“ dodal policejní mluvčí Marek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V Ústí nad Labem našli novorozence v kontejneru. Případ vyšetřuje polici

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie