Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kritik Orbánovej vlády Péter Magyar nemá záujem o “odpadlíkov” Fideszu ani opozičných politikov

Maďarský právnik a niekdajší bruselský diplomat administratívy premiéra Viktora Orbána Péter Magyar, ktorý zorganizoval už dva masové protesty proti Orbánovej vláde, uviedol, že nemá záujem o ľudí, ktorí by teraz vystúpili z Orbánovho režimu, ale ani o opozičných politikov. Tí všetci totiž majú podľa neho podiel na tom, v akom stave sa teraz Maďarsko nachádza. […]
Menej ako 1 min. min.

Maďarský právnik a niekdajší bruselský diplomat administratívy premiéra Viktora Orbána Péter Magyar, ktorý zorganizoval už dva masové protesty proti Orbánovej vláde, uviedol, že nemá záujem o ľudí, ktorí by teraz vystúpili z Orbánovho režimu, ale ani o opozičných politikov. Tí všetci totiž majú podľa neho podiel na tom, v akom stave sa teraz Maďarsko nachádza.

Magyar v rozhovore pre portál merce.hu podotkol, že na demonštrácii minulú sobotu (6.4.) na budapeštianskom Kossuthovom námestí pred státisícovým davom síce vyzval členov Orbánovej administratívy, aby vystúpili a poukázali na existujúce problémy systému vlády, avšak neočakáva od nich, aby sa pridali k jeho iniciatíve.

Zrada v Budapešti. Člen orbánovskej elity dezertoval a vedie ľudí do ulíc

Cieľom jeho výzvy bolo podľa neho iba dosiahnuť to, aby sa systém začal rúcať zvnútra.

Na sobotňajší protivládny protest v Budapešti pod heslom “Národný pochod a demonštrácia za nové Maďarsko” prišlo podľa odhadu polície 250-tisíc ľudí, podľa organizátorov ich mohlo byť aj 400-tisíc.

“Fidesz zradil vlastných voličov. Táto moc nie je kresťanská, ani konzervatívna, ale ani buržoázna. To, čo vidíme, je posledný zúfalý pokus vládnucej triedy v bezvýchodiskovej situácii udržať si ukradnuté bohatstvo a moc,” povedal Magyar v prejave pred budovou parlamentu.

Magyar vo februári odstúpil z viacerých funkcií v štátnych podnikoch na protest proti praktikám Orbánovej vlády. Pre verejnosť sa stal známym po vypuknutí aféry okolo amnestie v pedofilnej kauze, pre ktorú vo februári odstúpila maďarská prezidentka Katalin Nováková.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie