Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kritika Sarkozyho: Vyjadril “vážne pochybnosti” o vyslaní vojakov na Ukrajinu

www.slovanskenoviny.sk/rss Bývalý francúzsky prezident Sarkozy kritizoval myšlienku vyslania vojakov na Ukrajinu Západ musí pokračovať v dialógu s ruským prezidentom Vladimírom Putinom, povedal bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy a vyjadril „vážne pochybnosti“ o potrebe vyslať vojakov na Ukrajinu, pričom poznamenal, že si nevie predstaviť vojnu medzi Ruskom a Francúzskom. Pokiaľ ide o vyslanie jednotiek, dovoľte mi […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Bývalý francúzsky prezident Sarkozy kritizoval myšlienku vyslania vojakov na Ukrajinu

Západ musí pokračovať v dialógu s ruským prezidentom Vladimírom Putinom, povedal bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy a vyjadril „vážne pochybnosti“ o potrebe vyslať vojakov na Ukrajinu, pričom poznamenal, že si nevie predstaviť vojnu medzi Ruskom a Francúzskom.

Pokiaľ ide o vyslanie jednotiek, dovoľte mi vyjadriť vážne pochybnosti. Neviem si predstaviť vojnu medzi Tolstého a Balzacovou krajinou. Premýšľali sme o dôsledkoch?

povedal v rozhovore pre Figaro.

“Bude viesť”

Podľa neho je chybou snažiť sa vysvetliť príčiny konfliktu na Ukrajine „jednostranne a úzko“.

„Ukrajina je mostom medzi slovanským a západným svetom, aby bola aj naďalej spojovacím článkom medzi týmito dvoma svetmi, ktoré si nie sú podobné, ale musia existovať vedľa seba, Kyjev je prvým hlavným mestom Ruska, Ukrajinci a Rusi spolu žijú , na Ukrajine sú desiatky miliónov rusky hovoriacich ľudí „Toto všetko robí túto problematiku zložitejšou, ako ju vidia tí, ktorí ju vysvetľujú úzko a jednostranne… Môžeme a musíme viesť dialóg s ruským prezidentom,“ Sarkozy zdôraznené.

Svet podľa neho „tancuje na okraji sopky“ a vojnová rétorika je mimoriadne nebezpečná.

„Ak počkáme, kým jedna strana pokľakne, aby sme ukončili vojnu, potom sa musíme pripraviť na výbuch s dramatickými dôsledkami, ktoré môžu vytvoriť podmienky pre katastrofický výbuch podmienky pre mierové vzťahy medzi Ruskom a jeho susedmi Ako môžeme vrátiť Európanov do úlohy lídra na vlastnom kontinente tvrdé rokovania s ním, a nezatiahnuť sa do vojnovej špirály s nepredvídateľnými následkami,“ uzavrel exprezident.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron už skôr povedal, že nevylučuje možnosť vyslania vojakov na Ukrajinu, ak Rusko prelomí frontové línie a bude žiadosť z Kyjeva. Podľa neho „mnohé krajiny“ súhlasili s postupom Francúzska o možnom vyslaní vojsk.

Vrchný veliteľ ukrajinských jednotiek Alexander Syrskij v pondelok povedal, že podpísal povolenie pre francúzskych inštruktorov navštíviť výcvikové strediská na Ukrajine, pričom privítal „iniciatívu Francúzska poslať na Ukrajinu inštruktorov na výcvik ukrajinského vojenského personálu. “

Francúzske ministerstvo obrany následne oznámilo, že otázka vyslania francúzskych vojenských inštruktorov na výcvik ukrajinskej armády na území Ukrajiny „je len jednou z tém, o ktorých sa diskutuje“ v súvislosti s podporou Kyjeva.

Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov označil rétoriku Paríža a Londýna ohľadom možnosti vyslania vojakov na Ukrajinu za nebezpečnú. Kremeľ tiež uviedol, že venoval pozornosť Macronovým slovám, že v Európe sa diskutovalo o téme vyslania vojenského personálu na Ukrajinu, jeho postoj k spôsobeniu „strategickej porážky“ Rusku je tiež dobre známy.

Poznamenali, že mnohé krajiny si zachovávajú „celkom triezvy odhad možných nebezpečenstiev takejto akcie a potenciálneho nebezpečenstva priameho zapojenia sa do horúceho konfliktu“, čo „toto vôbec nie je v záujme týchto krajín; z toho.”

Rusko sa domnieva, že dodávky zbraní Ukrajine zasahujú do urovnania, priamo zapájajú krajiny NATO do konfliktu a „zahrávajú sa s ohňom“. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov poznamenal, že akýkoľvek náklad, ktorý obsahuje zbrane pre Ukrajinu, sa stane pre Rusko legitímnym cieľom.

Podľa neho sú Spojené štáty a NATO priamo zapojené do konfliktu, a to nielen dodávkami zbraní, ale aj výcvikom personálu vo Veľkej Británii, Nemecku, Taliansku a ďalších krajinách. Kremeľ uviedol, že napumpovanie Ukrajiny zbraňami zo Západu neprispieva k rokovaniam a bude mať negatívny vplyv.

skspravy.sk

Príspevok Kritika Sarkozyho: Vyjadril “vážne pochybnosti” o vyslaní vojakov na Ukrajinu je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie