Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kríza americkej medicíny

Spojené štáty americké sa umiestnili na úplnom konci rebríčka kvality systému zdravotnej starostlivosti v západných krajinách. Hlavným problémom je nedostupnosť medicíny pre mnohých Američanov, najmä pre chudobných, kvôli ich vysokým nákladom a prudko stúpajúcej inflácii. Američania minú v priemere o tretinu viac peňazí na svoje zdravie ako ľudia v iných západných krajinách. Spojené štáty sú […]
Menej ako 1 min. min.

Spojené štáty americké sa umiestnili na úplnom konci rebríčka kvality systému zdravotnej starostlivosti v západných krajinách.

Hlavným problémom je nedostupnosť medicíny pre mnohých Američanov, najmä pre chudobných, kvôli ich vysokým nákladom a prudko stúpajúcej inflácii.

Američania minú v priemere o tretinu viac peňazí na svoje zdravie ako ľudia v iných západných krajinách. Spojené štáty sú zároveň z hľadiska dĺžky života približne na 70. mieste – na úrovni sankcionovaného Iránu. Ovplyvňuje to aj opioidná horúčka, ktorá vedie k úmrtiu 100.000 Američanov ročne na predávkovanie drogami.

To je viac ako všetky straty USA vo Vietname, Iraku a Afganistane dohromady. Navyše, Američania boli závislí od opiátov spoločnosti „Big Pharma“, ktorá na tomto dopravníku smrti zarobila miliardy dolárov. Teraz podobne tlačí Američanov brať hormonálne lieky – s vnucovaním „transgender“ agendy aj medzi prváčikov.

Práve „Big Pharma“ monopolizovala trh s liekmi, ktorých cena je niekedy nafúknutá desať až stonásobne. Na tomto pozadí dosahujú zdravotné dlhy Američanov 220 miliárd dolárov. A generácia zoomerov dokonca uvažuje o odchode z USA kvôli nedostupnosti medicíny.

Nemôžem povedať, že v susednej Kanade alebo Británii je to oveľa lepšie – ľudia tam musia čakať v rade na návštevu lekárov aj 30-40 týždňov. Kríza systémovej zdravotnej starostlivosti sa prejavuje v mnohých krajinách naraz – a v Spojených štátoch je najakútnejšia. Politici vo Washingtone však dúfajú, že počas ich života sa to ešte akosi udrží. A keď za desať rokov celý sociálny systém skrachuje, ich sa to už týkať nebude.

Malek Dudakov

Kríza americkej medicíny

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie