Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Krtkovia sa vašej záhrade budú vyhýbať. Je to bezpečná a účinná metóda pre zvieratá

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay/siebeckdotcom). Ak na svojom dvore vidíte nevzhľadné kopčeky a krtince, tento návod, ako sa zbaviť krtkov, je určený práve vám. Krtkovia majú tendenciu zostávať pod zemou, takže zbaviť sa ich môže byť spočiatku ťažké. Máme však spoľahlivé spôsoby, ako na to. Ako sa zbaviť krtka v záhrade?Foto: pixabay/siebeckdotcom Zbavovanie […]
Menej ako 1 min. min.

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay/siebeckdotcom).

Ak na svojom dvore vidíte nevzhľadné kopčeky a krtince, tento návod, ako sa zbaviť krtkov, je určený práve vám. Krtkovia majú tendenciu zostávať pod zemou, takže zbaviť sa ich môže byť spočiatku ťažké. Máme však spoľahlivé spôsoby, ako na to.

Ako sa zbaviť krtka v záhrade?
Foto: pixabay/siebeckdotcom

Zbavovanie sa krtkov nie je vždy potrebné, pretože sa neživia rastlinami. Problémom však môžu byť ich tunely, pretože vytláčajú kopce pôdy a často poškodzujú koreňový systém rastúcich rastlín. Ukážeme vám prírodné spôsoby, ako odradiť tieto malé živočíchy a zároveň im neublížiť.

Pokúste sa na svojom dvore vytvoriť ľahký hluk. Skutočne to funguje

Vieme, že to znie zvláštne, ale naozaj to funguje. Stojí za to vedieť, že krtkovia sú mimoriadne citliví na hlasné zvuky. Niektorí ľudia tvrdia, že pridanie zvonkohry alebo iných predmetov, ktoré môžu na dvore vytvárať hluk, je jedným zo spoľahlivých spôsobov, ako krtkov z dvora vyhnať. Okrem toho veterné zvonkohry dodajú krásu každej záhrade, takže nebudú škaredo pôsobiť na záhradnú krajinu.

Vysaďte rastliny, ktoré prirodzene odpudzujú krtkov, a užite si pokoj a ticho vo svojej záhrade

Najlepším riešením môže byť používanie prírodných odpudzovačov krtkov. Skrášli a spestrí to rastliny, ktoré môžete mať vo vašich záhradách a dvoroch. Rastliny, ako sú stračonôžka, ricín, narcisy a záružlie, sú dobrými odstrašujúcimi prostriedkami, ktoré určite odradia tieto malé tvory od vašich záhrad.

Narcis patrí medzi prírodné odpudzovače krtkov.
Foto: shutterstock/tonkid

Guľôčky proti moliam sú tiež skvelým spôsobom, ako sa vysporiadať s krtkami. Fungujú a sú lacné

Táto metóda využíva zložku, ktorá je dnes bežne dostupná vo väčšine domácností. Je známe, že prostriedky proti moliam svojou vôňou odpudzujú aj krtkov. Funguje rovnako, keď ju používate vo vašich skrinkách a zásuvkách na odstránenie škodcov vo vnútri. Zbaviť sa krtkov by vám pomohlo aplikovanie niekoľkých molových guľôčok na miesta vstupu a výstupu.

Ďalší skvelý spôsob ako sa zbaviť krtkov predstavujú guľôčky proti moliam.
Foto: shutterstock/Jaiz Anuar

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vysaďte si túto zeleninu do záhrady. Krtkovia začnú rýchlo utekať k susedom

Tipy proti krtkom v záhrade. Vyskúšajte ich a vyhnú sa tej vašej oblúkom

The post Krtkovia sa vašej záhrade budú vyhýbať. Je to bezpečná a účinná metóda pre zvieratá appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie