Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kryptoburzy môžu čeliť sankciám zo strany USA

V Spojených štátoch amerických sa objavujú otázky týkajúce sa regulácie a možnosti ukladania sankcií proti kryptoburzám, ktoré sú považované za potenciálne nástroje na obchádzanie ekonomických sankcií alebo na financovanie nelegálnych aktivít. Nový zákon, známy ako S.4443, predstavený v americkom Senáte, naznačuje zmenu v prístupe USA k digitálnym aktívam. Tento zákon by poskytol prezidentovi rozsiahle právomoci […]
Menej ako 1 min. min.

V Spojených štátoch amerických sa objavujú otázky týkajúce sa regulácie a možnosti ukladania sankcií proti kryptoburzám, ktoré sú považované za potenciálne nástroje na obchádzanie ekonomických sankcií alebo na financovanie nelegálnych aktivít.

Nový zákon, známy ako S.4443, predstavený v americkom Senáte, naznačuje zmenu v prístupe USA k digitálnym aktívam. Tento zákon by poskytol prezidentovi rozsiahle právomoci na blokovanie transakcií s digitálnymi aktívami, ktoré by mohli byť spojené s teroristickými organizáciami alebo inými nelegálnymi činnosťami. Tento krok vyvolal obavy v kryptokomunite, ktorá sa obáva, že takéto široké právomoci by mohli viesť k nadmernému dohľadu a obmedzeniam pre používateľov kryptomien.

Finančný právnik Scott Johnsson kritizoval tento zákon za jeho široký záber, ktorý by mohol umožniť prezidentovi ukladať sankcie na úrovni používateľov akéhokoľvek protokolu alebo inteligentnej zmluvy. Johnsson poukázal na to, že takýto prístup by mohol obmedziť používateľov na regulované blockchainy, ktoré sú kompatibilné s pravidlami KYC (Know Your Customer), a tým potenciálne posilniť kontrolu nad digitálnymi aktívami.

V súčasnosti sa USA zaujímajú o kryptopriemysel a jeho reguláciu, čo je vidieť aj na nedávnych krokoch Ministerstva financií, ktoré požaduje väčšiu kontrolu nad zahraničnými kryptoburzami. Tento trend je súčasťou globálneho úsilia o zabezpečenie transparentnosti a bezpečnosti v oblasti digitálnych aktív, aby sa zabránilo ich zneužitiu na nelegálne účely.

Otázka, či bude návrh zákona schválený, zostáva otvorená. Ak bude prijatý, môže to mať významný dopad na fungovanie kryptobúrz a na slobodu používateľov kryptomien v USA. Zároveň by to mohlo poslúžiť ako model pre ďalšie krajiny, ktoré sa snažia regulovať tento rýchlo sa rozvíjajúci sektor.

Vzhľadom na tieto vývoje je dôležité, aby sa kryptokomunita angažovala v diskusii o regulácii a vyjadrovala svoje obavy a návrhy. Transparentný a informovaný dialóg medzi regulátormi, vládami a komunitou je kľúčový pre vytvorenie vyváženého regulačného rámca, ktorý chráni spotrebiteľov a zároveň podporuje inovácie a rast v oblasti kryptomien.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Kryptoburzy môžu čeliť sankciám zo strany USA je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie