Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kryptoinvestor prišiel Bitcoiny za 69 miliónov dolárov

Podvodníci z kryptomenového sektora ukradli neuveriteľných 1 155 zabalených Bitcoinov (WBTC) v hodnote viac ako 69,3 milióna dolárov použitím techniky známej ako „otrávenie adresy“, čo predstavuje jeden z najväčších podvodov tohto druhu. Tento incident sa stal 3. mája 2024 a zdôrazňuje riziká spojené s manipuláciou s kryptomenami a dôverou v transakcie. Čo je to podvod […]
Menej ako 1 min. min.

Podvodníci z kryptomenového sektora ukradli neuveriteľných 1 155 zabalených Bitcoinov (WBTC) v hodnote viac ako 69,3 milióna dolárov použitím techniky známej ako „otrávenie adresy“, čo predstavuje jeden z najväčších podvodov tohto druhu. Tento incident sa stal 3. mája 2024 a zdôrazňuje riziká spojené s manipuláciou s kryptomenami a dôverou v transakcie.

Čo je to podvod s otravou adresy?
Podvod s otravou adresy zahŕňa použitie adresy peňaženky, ktorá vyzerá podobne ako originálna adresa obete. Podvodník najprv zrkadlil prevod 0,05 Ethereum (ETH) a potom ukradol zabalené Bitcoiny (WBTC) v ďalšej transakcii. Škodlivá adresa často napodobňuje štyri až šesť znakov na začiatku a na konci adresy, čo robí rozdiely ťažko rozpoznateľnými, najmä preto, že adresy peňaženiek môžu mať viac ako 40 alfanumerických znakov.

Ako sa to stalo?
Podvodníci použili zrkadlenie transakcií, ktoré vyvolalo dojem, že sa jedná o legitímne transakcie, čím oklamali obeť, aby previedli aktíva na nesprávnu adresu. Pretože rozdiely v adresách sú niekedy ťažko rozpoznateľné, obete často nedokážu včas odhaliť podvod a príliš neskoro zistia, že previedli svoje aktíva podvodníkom.

Dôsledky incidentu
Tento útok spôsobil stratu 69,3 milióna dolárov, čo predstavuje značnú sumu a zatienilo výnosy z podvodov a zneužití počas posledného mesiaca, ktoré predstavovali približne 25,7 milióna dolárov v digitálnych aktívach. Spoločnosť CertiK, poskytovateľ bezpečnosti blockchainu, potvrdila, že v apríli 2024 boli zaznamenané najnižšie úrovne podvodov v DeFi od roku 2021. Toto však ukazuje, že podvody s otravou adresy zostávajú vážnym rizikom.

Opatrenia na ochranu používateľov
Aby sa zabránilo podvodom s otravou adresy, používateľom sa odporúča vykonávať transakcie opatrne a pred dokončením prevodov dvakrát skontrolovať adresy peňaženiek. Je tiež vhodné používať peňaženky a softvér na správu kryptomeny s bezpečnostnými opatreniami, ktoré varujú používateľov pred potenciálne podozrivými transakciami. Organizácie ako CertiK poskytujú bezpečnostné služby a riešenia, ktoré môžu pomôcť minimalizovať riziko podvodov.

Incident ukazuje, že aj napriek poklesu podvodov v sektore DeFi je potrebná zvýšená opatrnosť pri transakciách s kryptomenami. Bezpečnostné opatrenia a vzdelávanie používateľov sú kľúčové pre zníženie rizika podobných podvodov v budúcnosti.

Zdroj: X

Príspevok Kryptoinvestor prišiel Bitcoiny za 69 miliónov dolárov je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie