Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kryptomeny v Číne: Obídenie Prísnych Regulácií

Napriek tomu, že čínska vláda zaviedla prísne regulačné opatrenia proti kryptomenám, vrátane zákazu ťažby a obchodovania, zdá sa, že obchodníci a investori našli spôsoby, ako tieto obmedzenia obísť. Podľa správy agentúry Bloomberg, ktorá sa odvoláva na údaje od analytickej firmy Chainalysis, čínski OTC makléri za posledných deväť mesiacov prilákali investície vo výške 75 miliárd dolárov. […]
Menej ako 1 min. min.

Napriek tomu, že čínska vláda zaviedla prísne regulačné opatrenia proti kryptomenám, vrátane zákazu ťažby a obchodovania, zdá sa, že obchodníci a investori našli spôsoby, ako tieto obmedzenia obísť.

Podľa správy agentúry Bloomberg, ktorá sa odvoláva na údaje od analytickej firmy Chainalysis, čínski OTC makléri za posledných deväť mesiacov prilákali investície vo výške 75 miliárd dolárov. Tento objem financovania naznačuje, že napriek regulačným zásahom existuje silný dopyt po kryptomenových službách v Číne. Zdá sa, že obchodníci využívajú OTC a P2P platformy, aby sa vyhli regulačnému dohľadu a pokračovali v obchodovaní s digitálnymi aktívami.

Zaujímavým zistením je, že približne 55 % OTC transakcií v Číne predstavovalo sumy vyššie ako 1 milión dolárov, čo naznačuje, že v odvetví pôsobia veľkí hráči, hoci nie je jasné, či ide o jednotlivcov alebo korporácie. Eric Jardine z Chainalysis poukázal na to, že tieto služby vždy spadajú do šedej zóny ekonomiky, a predpovedá, že ak sa regulačná situácia nezmení, dopyt po týchto službách bude naďalej rásť.

Správa tiež naznačuje, že OTC platby môžu byť využívané na cezhraničné platby, napríklad s Ruskom, čo by mohlo predstavovať ďalšiu výzvu pre čínske regulačné orgány pri kontrole medzinárodných platieb. Angela Ang z TRM Labs upozorňuje, že čínske úrady síce zakročili proti trestnej činnosti súvisiacej s kryptomenami a sprísnili zákony proti praniu špinavých peňazí, ale bezhraničná povaha kryptomenového odvetvia robí presadzovanie týchto zákazov náročným.

Tento trend naznačuje, že aj napriek regulačným prekážkam a rizikám, kryptomeny a DeFi zostávajú atraktívnymi pre investorov, ktorí hľadajú alternatívne finančné nástroje a možnosti diverzifikácie svojich portfólií. Zároveň to však vyvoláva otázky o budúcnosti regulácie kryptomien a o tom, ako sa vlády a regulačné orgány vyrovnajú s rýchlym vývojom a inováciami v tomto sektore.

Príspevok Kryptomeny v Číne: Obídenie Prísnych Regulácií je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie