Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ktoré kvety na váš balkón? Osem krásnych rastlín – sú odolné a neuveriteľne jednoduché na pestovanie

19.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/polkadot_photo). Kvety na balkóne vám nahradia vlastnú záhradu, vyzerajú krásne zvnútra a predovšetkým zvonku bytu. Ktorým druhom kvetov v kvetináčoch sa však bude na slnečnom balkóne najlepšie dariť a nebudú potrebovať veľa pozornosti? Tu sú nenáročné balkónové kvety – budú ideálne, najmä ak potrebujete odolné rastliny a ešte nie […]
3 min.

19.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/polkadot_photo).

Kvety na balkóne vám nahradia vlastnú záhradu, vyzerajú krásne zvnútra a predovšetkým zvonku bytu. Ktorým druhom kvetov v kvetináčoch sa však bude na slnečnom balkóne najlepšie dariť a nebudú potrebovať veľa pozornosti? Tu sú nenáročné balkónové kvety – budú ideálne, najmä ak potrebujete odolné rastliny a ešte nie ste zruční v starostlivosti o nich.

Ktoré kvety vysadiť na balkón?
Foto: shutterstock/polkadot_photo

Ktoré nenáročné kvety na balkón? Milujem muškáty a fialky

Jednou z najobľúbenejších balkónových rastlín, ktoré si nevyžadujú veľa práce, je pelargónia. Táto kvetina je veľmi odolná voči suchu a dobre zvláda rôzne poveternostné podmienky. Vyžaduje si len pravidelné zalievanie a občasnú výmenu hnojiva. Pelargónii sa bude dobre dariť ako balkónovej rastline vďaka jej nízkej náchylnosti na choroby a škodcov. Je to odolná rastlina.

Fialky majú podobné vlastnosti. Dokážu rásť na plnom slnku aj na tienistejšom mieste. Kvety sú odolné voči premenlivým poveternostným podmienkam a znesú aj sucho, takže sú ideálne na balkón. Fialky bohato kvitnú prakticky počas väčšiny sezóny, ale nevyžadujú prílišnú opateru: predovšetkým ich treba pravidelne zalievať a pravidelne odstraňovať zvädnuté kvety.

Medzi odolné balkónové kvety patrí aj surfínia. Táto rastlina sa vyznačuje dlhým obdobím kvitnutia a je odolná voči suchu a nadmernému slnečnému žiareniu. Na bohaté kvitnutie nevyžaduje prílišnú starostlivosť – stačí pravidelné zalievanie a hnojenie, aby ste sa mohli tešiť z jej krásy počas celej sezóny.

Surfínie stačí pravidelne zalievať a hnojiť.
Foto: Shutterstock/matunka

Ktoré rastliny na slnečný balkón? Vyberte si šalviu a petúniu!

Petúniám sa darí na slnečnom mieste, a preto sa často vyberajú ako balkónové rastliny. Petúnie kvitnú bohato počas celej sezóny a počas tohto obdobia si vyžadujú pravidelnú zálievku a hnojenie. Napriek tomu sa pestujú veľmi ľahko a nemajú problém s nadmerným vystavením slnku. Ich ďalšou výhodou je široký výber farieb a odrôd.

Rovnako zaujímavá je na balkóne aj šalvia hájna, ktorá má krásne, intenzívne červené kvety. Podobne ako petúnia, aj šalvia si ľahko poradí s plným slnkom, je nenáročná na pestovanie a potrebuje pravidelnú zálievku. Je to veľmi dobrá voľba rastliny na slnečný balkón.

Petúnie sa pestujú veľmi ľahko a nemajú problém s nadmerným vystavením slnku.
Foto: shutterstock/Yui Yuize

Najlepšie črepníkové kvety na balkón. Tri rastliny, ktoré musíte mať

Na balkóne je mnoho ďalších krásnych kvetov v kvetináčoch. Možno sa vám budú páčiť aj tieto rastliny:

begónia – má krásne kvety a dekoratívne listy. Hojne rastie najmä v polotieni, ale vo všeobecnosti patrí medzi nenáročné na pestovanie vďaka svojej odolnosti voči suchu a premenlivým poveternostným podmienkam;

fiala letná – ďalší zástupca rastlín s intenzívne sfarbenými kvetmi, ktoré dobre znášajú vonkajšie podmienky vrátane plného slnka. Kvitne počas väčšiny letnej sezóny a nie je náročná na pestovanie;

bazalka – rastlina, ktorá nielenže dodáva vôňu a chuť jedlám – môže byť zaujímavou dekoráciou na balkóne. Darí sa jej na plnom slnku a vyžaduje si pravidelnú zálievku.

Begónia rastie najmä v polotieni.
Foto: shutterstock/IRINA CHETVERIKOVA

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nápadné kvety, ktoré môžete zasadiť hneď teraz. Ich pestovanie je veľmi jednoduché

Krásne a neprehliadnuteľné! TOP balkónové kvety, ktoré očaria každého

The post Ktoré kvety na váš balkón? Osem krásnych rastlín – sú odolné a neuveriteľne jednoduché na pestovanie appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie