Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ktoré vône sú afrodiziaká? Jedna z nich je veľmi kontroverzná

15.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/LightField Studios). Vône môžu ovplyvniť naše pocity. Ak sa nám vôňa nepáči, cítime sa podráždení a chceme utiecť. Funguje to aj opačne: príťažlivá vôňa nás núti zostať s ňou čo najdlhšie. Ukázalo sa, že niektoré vône môžu dokonca zvýšiť libido – naše aj našej druhej polovičky. Aké vône by […]
Menej ako 1 min. min.

15.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/LightField Studios).

Vône môžu ovplyvniť naše pocity. Ak sa nám vôňa nepáči, cítime sa podráždení a chceme utiecť. Funguje to aj opačne: príťažlivá vôňa nás núti zostať s ňou čo najdlhšie. Ukázalo sa, že niektoré vône môžu dokonca zvýšiť libido – naše aj našej druhej polovičky. Aké vône by sme mali zvoliť, aby sa do nás zamiloval?

Niektoré vône môžu zvýšiť libido – naše aj našej druhej polovičky.
Foto: shutterstock/LightField Studios

Afrodiziakum pre mužov aj ženy sa zvyčajne spája s jedlom, no v milostnom živote je veľmi dôležitá aj vôňa. Niektoré vône stimulujú naše zmysly a zmysly našich partnerov, sú naozaj prekvapivé. Ktoré vône vyhľadávať, aby ste rozbúrili libido? Tu sú najlepšie afrodiziaká.

Afrodiziakálne parfumy – odborník na to, aké vône stimulujú zmysly

Vanilka je taká bežná vôňa, že si ju v skutočnosti nespájame s ničím, čo by malo stimulovať zmysly. Ukázalo sa však, že jej sladká vôňa na nás naozaj pôsobí. Ako hovorí odborník:

Vanilka je sladká a upokojujúca, pôsobí uvoľnene a príjemne. Tieto typy vôní nás podnecujú k maznaniu, k zblíženiu.

Ďalším na zozname sú jahody. Toto afrodiziakum pôsobí na naše chuťové poháriky aj čuchové receptory. – Jahody predstavujú Venušu, bohyňu lásky. Sú šťavnaté, chrumkavé a úplne romantické,“ hovoria odborníci.

Fialka je skvelou alternatívou pre ľudí, ktorí majú radi kvetinové vône, ale nie príliš nápadné. Je sladká, ale zároveň svieža. Navyše, spolu s ružou je fialka symbolom lásky.

Čokoláda a jahody sú v kuchyni známym afrodiziakom.
Foto: shutterstock/tjncaldas

Čokoláda je v kuchyni známym afrodiziakom. Nie každý však vie, že aj jej vôňa stimuluje naše zmysly. Ako prezrádza odborník:

„Čokoláda vyvoláva pocit luxusu, bohatstva, dekadencie a tepla. Jemná vôňa teplej čokolády na pokožke môže byť mimoriadne lákavá a pritiahne pozornosť vašej polovičky.“

Afrodiziakum pre ženy a mužov. Táto vôňa nie je spojená s vášňou. A predsa!

Medzi pomerne nezvyčajné vône, ktoré zvyšujú naše libido, patrí mäta. Tá sa spája predovšetkým so žuvačkami alebo zubnou pastou a táto asociácia je dosť silná, keď ide o posteľné záležitosti. Ako prezrádza odborník:

„Je to celkom nečakaná vôňa na zozname afrodiziak. Mäta nás robí sviežimi, čistými a pripravenými na akciu.“

Afrodiziakum pre mužov a ženy? Santalové drevo je ďalšou vôňou, ktorú pravdepodobne nespomíname ako prvú, keď uvažujeme o afrodiziakách. Pritom je to vynikajúci základ mnohých vôní. V závislosti od toho, s čím ho skombinujete, môže voňať drevito, hrejivo a dokonca aj kvetinovo. Santalové drevo má sofistikovanú vôňu. Takže určite nezostane bez povšimnutia.

V zozname by nemal chýbať olej ylang ylang, ktorý je vynikajúci na stimuláciu libida. – Uvoľňujúca kvetinová vôňa oleja ylang ylang pomáha uvoľniť sa a podporiť chuť na zábavu,“ prezrádza odborník.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Týmto slovám sa v posteli radšej vyhnite. Všetko môžete zničiť!

Prečo muži flirtujú s inými ženami?

The post Ktoré vône sú afrodiziaká? Jedna z nich je veľmi kontroverzná appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie