Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ktorý ocot na pranie? Len jeden je správny. Ostatné vás môžu vystaviť zbytočným nákladom

29.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (). Čoraz častejšie vymieňame chemické čistiace prostriedky za prírodné produkty. Tie sú dostupné v každej domácnosti. Vedome sa vzdávame pracích práškov v prospech octu. Nie každý vie, že na túto činnosť je vhodný len jeden. Nerobte chybu a zistite, ktorý ocot použiť na pranie. Ktorý ocot používať na pranie? Nie […]
Menej ako 1 min. min.

29.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe ().

Čoraz častejšie vymieňame chemické čistiace prostriedky za prírodné produkty. Tie sú dostupné v každej domácnosti. Vedome sa vzdávame pracích práškov v prospech octu. Nie každý vie, že na túto činnosť je vhodný len jeden. Nerobte chybu a zistite, ktorý ocot použiť na pranie.

Ktorý ocot používať na pranie? Nie všetky druhy sú vhodné.
Foto: shutterstock/New Africa

Keď sa rozhodnete prať bez prášku, ocot je jasnou voľbou. Je to vynikajúci prostriedok na odstránenie akýchkoľvek škvŕn. Neutralizuje zápach a zmäkčuje tkaniny. Vďaka tomu, že je lacný a ľahko dostupný, každý ho ľahko nájde na pulte obchodu. Aký ocot si vybrať? Na pranie je vhodný len jeden druh.

Ktorý ocot používať na pranie? Nie všetky sú vhodné

Mnohé ženy si myslia, že čím je ocot drahší, tým lepšie sa zbavuje nečistôt. Siahajú po kvalitnejších octoch, ako je napríklad jablčný ocot alebo balzamikový ocot. Je to veľký omyl, pretože nemajú rovnaké pracie vlastnosti ako obyčajný liehový ocot. Okrem toho namiesto boja so špinou môžu na materiáloch zanechať škvrny, najmä v prípade bieleho oblečenia. Čiastočky plávajúce v octe sa usadzujú na stenách a gumách práčky, čo negatívne ovplyvňuje jej hygienu. Časom sa z nej začne šíriť nepríjemný zápach. V najhoršom prípade sa môže rozbiť. Nenechajte sa preto zlákať módou luxusných octov a zostaňte pri najlacnejšom variante.

Časom sa z nej začne šíriť nepríjemný zápach. V najhoršom prípade sa môže rozbiť.
Foto: shutterstock.com/My Ocean Production

TIP: Ak ste ešte nemali skúsenosti s praním s týmto prírodným pracím prostriedkom, vyskúšajte ho na svojich tkaninách. Hoci ocot nereaguje s väčšinou tkanín, oplatí sa ho vyskúšať na kúsku košele alebo šiat.

Kde použiť ocot? Zistite, ako prať s jeho pomocou

Pranie v octe je jednoduchá úloha. Vyžaduje len niekoľko krokov. Ak je vaše oblečenie silne znečistené a má škvrny od potu, vína alebo trávy, oplatí sa ho vopred namočiť. Pripravte si domáci odstraňovač škvŕn zmiešaním octu a vody v pomere 1:3 a potom ponorte oblečenie do vzniknutého roztoku. Nechajte pôsobiť 20 minút, aby sa škvrny pri praní ľahšie odstránili.

Neobávajte sa intenzívneho zápachu vypraného oblečenia. Keď ich zavesíte vysušiť, rýchlo sa vyvetrá a zmizne.
Foto: shutterstock/Leestudio

Po namočení potom vyžmýkajte prebytočnú tekutinu a oblečenie hoďte do bubna práčky. Dovnútra nalejte polovicu šálky octu a druhú polovicu pridajte do priehradky namiesto prášku. Vyberte príslušný režim a spustite cyklus. Neobávajte sa intenzívneho zápachu vypraného oblečenia. Keď ich zavesíte vysušiť, rýchlo sa vyvetrá a potom zmizne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Túto kuchynskú prísadu používali naše babičky na pranie. Pridajte ju do práčky a uvidíte zázraky

Uteráky budú mäkké a nadýchané ako nikdy predtým. Stačí, ak použijete babský trik

The post Ktorý ocot na pranie? Len jeden je správny. Ostatné vás môžu vystaviť zbytočným nákladom appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie