Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kuchári sa zhodli: takto sa pripravuje pravá talianska carbonara. Bez cesnaku, cibule a smotany

9.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/WS-Studio). Spaghetti alla carbonara sú jedným z najobľúbenejších jedál talianskej kuchyne. Nápady na ich prípravu sú už roky kontroverzné, pretože hoci rozdiely sú v detailoch, môžu účinne zmeniť chuť. Vyskúšajte náš tradičný recept na chutné cestoviny. Spaghetti alla carbonara sú jedným z najobľúbenejších jedál talianskej kuchyne. Vyskúšajte náš tradičný […]
Menej ako 1 min. min.

9.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/WS-Studio).

Spaghetti alla carbonara sú jedným z najobľúbenejších jedál talianskej kuchyne. Nápady na ich prípravu sú už roky kontroverzné, pretože hoci rozdiely sú v detailoch, môžu účinne zmeniť chuť. Vyskúšajte náš tradičný recept na chutné cestoviny.

Spaghetti alla carbonara sú jedným z najobľúbenejších jedál talianskej kuchyne. Vyskúšajte náš tradičný recept na chutné cestoviny.
Foto: shutterstock/WS-Studio

Cestoviny sú súčasťou talianskej kultúry a národnej hrdosti. Najčastejšie sa podávajú teplé, doplnené rôznymi omáčkami. Okrem obľúbených bolonských špagiet sú veľmi populárne aj carbonara. Tradičné jedlo pozostáva z cestovín, vajec, pancetty (vyzretého bravčového bôčika), čierneho korenia a syra pecorino romano.

Špagety alla carbonara. Tradičný recept, jednoduchý a bez zbytočných prísad

Cestoviny a ostatné prísady tvoria neoddeliteľný celok, preto sa Taliani rozčuľujú, keď niekto nazve carbonaru omáčkou. Recept na toto jedlo vždy vyvoláva obrovské emócie, pretože ľudia ho pripravujú rôznymi spôsobmi. Niektorí namiesto samotných žĺtkov používajú celé vajcia, iní pridávajú smaženú cibuľu, cesnak a kyslú smotanu. Ale my sa s vami podelíme o tradičný recept. Prezradil mi ho priateľ, ktorý niekoľko rokov žil v Taliansku. Tu sú potrebné ingrediencie:

500 g špagiet č. 5,

8 žĺtkov,

300 g pancetty,

100 g syra pecorino romano,

štipka čerstvo mletého korenia.

Špagety alla carbonara. Tradičný recept, jednoduchý a bez zbytočných prísad.
Foto: shutterstock/UladzimirZuyeu

Sú povolené dve úpravy. Namiesto syra pecorino romano môžete použiť syr parmigiano reggiano. Namiesto pancetty môžete použiť slaninu z bravčového laloku známu ako guanciale.

Ako pripraviť pravú taliansku carbonaru? Taliani by boli hrdí

Z uvedených pomerov získate sedem porcií carbonary. Začnite opečením slaniny na 2 PL oleja. Žĺtky rozmiešajte na hladkú tekutinu. Syr nastrúhajte na veľmi jemnom strúhadle a rozdeľte na dve časti. Jednu zmiešajte so žĺtkami, druhú odložte bokom. Do vajec a syra pridajte trochu čerstvo mletého korenia. Nevyhovárajte sa na seba, pretože pokrm by mal byť výrazný. Uvarte cestoviny, sceďte ich a vložte do panvice so slaninou. Vlejte vaječnú zmes a všetko spolu premiešajte. Pridajte trochu vody, v ktorej sa varili cestoviny. Preneste na tanier a posypte syrom. Hotovo!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pridajte do omelety, pizze alebo šalátu. Rozmaznajú vaše chuťové poháriky. Kvety nazbierajte hneď teraz

Vyberajte cestoviny ako pravý Talian. Venujte pozornosť detailom a už nikdy neurobíte zlé rozhodnutie

The post Kuchári sa zhodli: takto sa pripravuje pravá talianska carbonara. Bez cesnaku, cibule a smotany appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie