Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kultúrne leto v Trenčíne pokračuje aj tento víkend

Príďte si aj tentoraz do centra mesta užiť koncerty i detské divadielko. Všetky podujatia, na ktoré vás srdečne pozývame, sú zdarma! Hudobný piknik – piatok 26. júla o 19.00 h Alice In WonderBand prinesie do priestorov Átria pod Mestskou vežou world music z Balkánu. Ide o hudobné duo zo Srbska. Ana a Marko sú pár žijúci v prírode […]
Menej ako 1 min. min.

Príďte si aj tentoraz do centra mesta užiť koncerty i detské divadielko. Všetky podujatia, na ktoré vás srdečne pozývame, sú zdarma!

Hudobný piknik – piatok 26. júla o 19.00 h

Alice In WonderBand prinesie do priestorov Átria pod Mestskou vežou world music z Balkánu.

Ide o hudobné duo zo Srbska. Ana a Marko sú pár žijúci v prírode na okraji národného parku Fruška gora. Ako hudobné nástroje používajú iba svoje telá a hlasy. Prostredníctvom nich vytvárajú divadelnú šou, ktorá spája prvky koncertu a nového cirkusu. Strhujúcim výsledkom je čistá energia a rytmus v jeho prvotnej forme.

Ich piesne v 12 jazykoch ponúkajú širokú paletu zvukov a rytmov. Spájajú balkánske územie, skúmajú jeho kultúru, podobnosti a rozdiely, prinášajú pokoj a porozumenie. Tento koncert si nadajte ujsť!

Divadielka pod vežou – nedeľa 28. júla o 16.00 h

Deti si túto nedeľu môžu v Átriu pod Mestskou vežou užiť skvelé bábkové predstavenie Divadla Hoki Poki. Príbeh, ktorý sa volá Keď sa hľadá kamarát, je o tom, že to, čo hľadáme v šírom svete nám zvyčajne leží pri nohách.

Hlavní hrdinovia Hoki a Poki hľadajú skutočného kamaráta, lebo „mať dobrého kamoša – to je pravda odveká – nenájdeš ho len tak, je to poklad každého človeka.“ Toto milé predstavenie cez vtip a zábavu deti upozorní, že lakomstvo, zneužívanie, posmešky, klamstvo a ani podvod v priateľstve nemá čo hľadať. Deti si počas predstavenia môžu s hlavnými hrdinami príbehu zatancovať a zaspievať.

Hudobná nedeľa – nedeľa 28. júla o 17.00 h

O koncert na Mierovom námestí sa počas poslednej júlovej Hudobnej nedele postará Slovak Tango.

Kapela sa venuje interpretácii slovenskej populárnej hudby 30-tych až 50-tych 20. storočia. Vo svojom repertoári má piesne z dielne Gejzu Dusíka, Pavla Braxatorisa, Dušana Pálku a iných, ktoré preslávili vtedajšie hviezdy ako František Krištof Veselý, Štefan Hoza, Jozef Kuchár či Gabriela Hermélyová.

Najznámejšie slovenské piesne prvej polovice minulého storočia spríjemnia letný podvečer v centre Trenčína. Nechajte sa uniesť nesmrteľnými šlágrami Len bez ženy, Jaj Zuzka Zuzička, či Biele Margaréty do čias dávno minulých.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie