Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kultúrne leto v Trenčíne začína tento piatok

Všetky koncerty a aj detské divadelné predstavenia si môžete užiť počas celého Kultúrneho leta v Trenčína 2024 zdarma. Srdečne vás pozývame! Hudobný piknik – piatok 5. júla o 19.00 h Sériu tohtoročných hudobných piknikov odštartuje v Átriu pod Mestskou vežou Karin Sarkisjan, arménska hviezda slovenskej world music! Rodáčka z Jerevanu zahrá spolu so svojou kapelou arménske a židovské piesne. Ich […]
Menej ako 1 min. min.

Všetky koncerty a aj detské divadelné predstavenia si môžete užiť počas celého Kultúrneho leta v Trenčína 2024 zdarma. Srdečne vás pozývame!

Hudobný piknik – piatok 5. júla o 19.00 h

Sériu tohtoročných hudobných piknikov odštartuje v Átriu pod Mestskou vežou Karin Sarkisjan, arménska hviezda slovenskej world music!

Rodáčka z Jerevanu zahrá spolu so svojou kapelou arménske a židovské piesne. Ich osobité a exotické nápevy šperkuje aj svojím brilantným klavírnym a speváckym výkonom.

Táto hudobníčka a skladateľka žije na Slovensku už viac ako 30 rokov, svoje arménske korene však nezaprie – cítiť ich nielen v jej hudbe, ale aj v temperamente a pôvabnom prízvuku. Prioritne sa venuje spevu a hre na klavír. Aranžuje ľudové piesne zo svojej arménskej domoviny, slovenské aj židovské piesne pre rôzne nástrojové obsadenia, najmä pre svoj milovaný klavír.

Karine si pre jej energiu a hudobné cítenie veľmi radi pozývajú na hosťovanie aj iné hudobné zoskupenia, napríklad Balkanansambel, Bashavel, Preßburger Klezmer Band, Gypsy Jazz SK, Pacora trio a ďalší. Venuje sa aj scénickej hudbe, známa je jej spolupráca so Slovenským národným divadlom, či s s Martinským komorným divadlom.

Divadielka pod vežou – nedeľa 7. júla o 16.00 h

Aj v tomto roku sa Divadielka pod vežou budú odohrávať na pódiu v Átriu pod Mestskou vežou.  Prvý milý rozprávkový príbeh pre deti bude v podaní divadla Oskar. Deti sa môžu tešiť na vtipné, interaktívne, činoherno – bábkové predstavenie na motívy klasickej rozprávky O troch grošoch.

Kde bolo – tam bolo, na miestach, kde písali sa rozprávky a v rádiách hrali samé „namotávky“, bol jeden rozprávkar, čo príbehy zbieral, nie na internete zdieľal, no radšej ich zapísal do knižky, a bol to teda veľký pánko slovenský, bol to Pavol Dobšinský. Ako to vlastne bolo s tými zlatými dukátmi? Zvíťazí zdravý úsudok a rozum nad hlúposťou, chamtivosťou, zlobou? Príďte v nedeľu, dozviete sa!

Hudobná nedeľa – nedeľa 7. júla o 17.00 h

Letné koncerty na Mierovom námestí otvoria šarmantné dámy Dáša Libiaková & Dámske komorné trio. Mierovým námestím budú znieť nezabudnuteľné piesne najslávnejšej česko – slovenskej šansonierky Hany Hegerovej.

Zaznejú hity Žila som správne, Čerešne, Levanduľová, Co mi dáš, Mapa lásky a mnoho ďalších. Bude to zážitok, nedajte si ho ujsť!

 

 

 

 

 

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie