Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kúpil som si rastlinu, ktorá požiera ovocné mušky. Konečne mám pokoj na duši

15.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Anne Webber). Ovocné mušky nám môžu účinne pokaziť náladu. Ak nechcete mať v kuchyni nákazu tohto hmyzu, tu je účinný trik. Najlepšou metódou na ovocné mušky vôbec nie sú pasce, ale hmyzožravé rastliny. Tie sa mušiek zbavia rýchlo a účinne. Ako sa zbaviť ovocných mušiek?Foto: shutterstock.com/Anne Webber Hmyzožravé rastliny […]
Menej ako 1 min. min.

15.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Anne Webber).

Ovocné mušky nám môžu účinne pokaziť náladu. Ak nechcete mať v kuchyni nákazu tohto hmyzu, tu je účinný trik. Najlepšou metódou na ovocné mušky vôbec nie sú pasce, ale hmyzožravé rastliny. Tie sa mušiek zbavia rýchlo a účinne.

Ako sa zbaviť ovocných mušiek?
Foto: shutterstock.com/Anne Webber

Hmyzožravé rastliny – rosička, mucholapka, krčiažnik – sú skutočnými dravcami vo svete rastlín, ktoré napriek svojmu nevinnému vzhľadu dokážu loviť hmyz, slimáky alebo pavúkovce. Hoci si vyžadujú špeciálnu starostlivosť, čoraz viac Slovákov sa ich rozhoduje pestovať doma.

Hmyzožravé rastliny, hoci nevyzerajú hrozivo, sú skutočnými predátormi vo svete rastlín. Mnohé z nich sa dajú pestovať doma, ale je dôležité si uvedomiť, že sú to náročné rastliny. Spomedzi nich stojí za to vyzdvihnúť jednu – rosičku, ktorá má práve medzi ostatnými rastlinami pomerne nízke nároky.

Rosička je ideálnou rastlinou pre ovocné mušky

Rosička je rastlina, ktorá vo svojom prirodzenom prostredí rastie v mokradiach. Najlepšie sa cíti pri teplote 20 °C, takže nemá rada príliš veľké teplo. Napriek tomu dobre rastie na slnečnom mieste a môže byť umiestnená na južnej alebo západnej strane, ale nezabudnite ju pravidelne zalievať (najlepšie demineralizovanou vodou). Rosička zle reaguje na nízku vlhkosť vzduchu.

Hmyzožravé rastliny sú nielen zaujímavým prvkom dekorácie interiéru, ale aj účinnou zbraňou proti hmyzu. Skôr ako sa ich však rozhodnete kúpiť, uistite sa, že ich budete môcť pravidelne zalievať. Rosničky sa zle prenášajú z miesta na miesto.

Rosička má nezvyčajne vyzerajúce listy, ktoré slúžia na chytanie drobných živočíchov.
Foto: shutterstock/Little daisy

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako sa zbaviť ovocných mušiek vo vašej domácnosti? Táto metóda vždy funguje

Ako sa zbaviť ovocných mušiek vo vašej domácnosti? Stačí pohár tohto odvaru. Žiadna sa neudrží

The post Kúpil som si rastlinu, ktorá požiera ovocné mušky. Konečne mám pokoj na duši appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie