Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kúpte v lekárni za menej ako 5 eúr a votrite do mihalníc. Budú dlhé a husté ako po predlžovaní v salóne

14.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/dimid_86). Na splnenie svojho sna o dlhých a hustých mihalniciach nemusíte míňať peniaze na profesionálne ošetrenia v kozmetickom salóne. Stačí si kúpiť ricínový olej v lekárni. Ak ho budete pravidelne nanášať kefkou na svoje mihalnice, po dvoch týždňoch budú vyzerať ako z reklamy. Čo je ricínový olej a aké […]
Menej ako 1 min. min.

14.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/dimid_86).

Na splnenie svojho sna o dlhých a hustých mihalniciach nemusíte míňať peniaze na profesionálne ošetrenia v kozmetickom salóne. Stačí si kúpiť ricínový olej v lekárni. Ak ho budete pravidelne nanášať kefkou na svoje mihalnice, po dvoch týždňoch budú vyzerať ako z reklamy.

Čo je ricínový olej a aké má vlastnosti?
Foto: shutterstock/dimid_86

Ricínový olej je univerzálny kozmetický prípravok na starostlivosť o pleť, ktorý sa používa už mnoho rokov. Už naše babičky si uvedomovali, že jeho používanie môže mať priaznivý účinok na pokožku, vlasy alebo nechty.

Slovenské ženy tento produkt masovo používajú aj v boji proti celulitíde a striám, ale nie všetky ženy si uvedomujú, že ricínový olej sa oplatí vtierať aj do mihalníc a obočia. Z dlhodobého hľadiska tak môžete dosiahnuť podobný efekt ako pri predlžovaní v salóne za nízke náklady.

Čo je ricínový olej a aké má vlastnosti? Je to hit lekárne za menej ako 5 eúr

Ricínový olej je rastlinný olej získavaný zo semien ricínu obyčajného (latinsky Ricinus communis). Je to hustá kvapalina svetložltej farby. Prevažnú časť jeho zloženia tvorí kyselina ricínová (približne 85 %). Okrem nej obsahuje aj kyselinu stearovú, kyselinu olejovú, kyselinu linolovú, vitamíny A a E.

Je to hit lekárne za menej ako 2 eurá.
Foto: shutterstock/Parilov

Vlastnosti ricínového oleja sú známe už stáročia. Tento výrobok sa bežne používa pri starostlivosti o pleť, vlasy alebo nechty. Má antibakteriálny, hydratačný a zvláčňujúci účinok a jeho cena je smiešne nízka. V obchodoch a lekárňach môžete ricínový olej kúpiť už za menej ako 5 eúr za jednu fľašu.

Ako ricínový olej pôsobí na mihalnice? Budú rovnako dlhé ako po predĺžení v salóne

Ricínový olej na mihalnice (a tiež obočie) možno použiť ako prírodnú alternatívu k drahým prípravkom a ošetreniam v kozmetických salónoch. Niektorí sa domnievajú, že jeho pravidelná aplikácia na vlasy po 2 – 3 týždňoch prinesie výsledky ako pri profesionálnom predlžovaní.

Ricínový olej môže pomôcť:

posilniť mihalnice

posilniť obočie

stmaviť a zahustiť mihalnice a obočie

dodáva lesk

Ako sa ricínový olej používa? Vždy ho aplikujte takto

Nemusíte zvlášť premýšľať nad tým, ako ricínový olej aplikovať. Je to triviálne jednoduché. Jednoducho si pred spaním naneste niekoľko kvapiek prípravku na mihalnice pomocou starej vyčistenej kefky z riasenky. Samozrejme, po dôkladnom odlíčení očí.

Ricínový olej dôkladne rozotrite po línii mihalníc a nechajte pôsobiť cez noc. Ráno si tvár umyte vlažnou vodou a kúru opakujte každý deň.

Ricínový olej na riasy – vedľajšie účinky a kontraindikácie

Kontraindikáciou používania ricínového oleja je samozrejme zápal oka. Problémom môžu byť aj alergie. Aj keď nemáte podozrenie na alergiu, pred použitím ricínového oleja na mihalnice a obočie by ste mali vykonať alergický test.

Pred použitím ricínového oleja na mihalnice a obočie by ste mali vykonať alergický test.
Foto: shutterstock/Volodymyr TVERDOKHLIB

Vmasírujte niekoľko kvapiek prípravku do pokožky za uchom a počkajte 24 hodín. Ak sa nestane nič znepokojujúce (žiadne začervenanie ani svrbenie), môžete ho aplikovať. Týmto spôsobom predídete alergickej reakcii, ktorá sa môže vyskytnúť u ľudí alergických na ricínový olej.

Medzi ďalšie nežiaduce vedľajšie účinky po aplikácii prípravku patrí slzenie alebo pálenie, ku ktorému môže dôjsť, ak sa náhodne dostane do oka. Ak sa tak stane, čo najskôr ho vypláchnite vodou a od aplikácie ricínového oleja upustite.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento olej je najlepším priateľom žien po 60-tke. Vyhladzuje vrásky a vlasy ako mávnutím čarovného prútika

Už 10 kvapiek spôsobí, že vaše vlasy porastú ako bláznivé. Spoľahlivý olej, ktorý môžete kúpiť za menej ako 5 eur

The post Kúpte v lekárni za menej ako 5 eúr a votrite do mihalníc. Budú dlhé a husté ako po predlžovaní v salóne appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie