Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kupujete takýto chlieb? Venujte pozornosť tomuto dôležitému detailu

28.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/dolfinmagikpro). Výber chleba na Slovensku je skutočne prekvapivo široký. Od mnohých druhov rožkov a praclíkov až po chleby a bagety. Vybrať si môžete z rôznych druhov a cien, no pri výbere chleba treba pamätať aj na určité veci. Na čo si dať pri nákupe pozor a aký chlieb radšej […]
Menej ako 1 min. min.

28.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/dolfinmagikpro).

Výber chleba na Slovensku je skutočne prekvapivo široký. Od mnohých druhov rožkov a praclíkov až po chleby a bagety. Vybrať si môžete z rôznych druhov a cien, no pri výbere chleba treba pamätať aj na určité veci. Na čo si dať pri nákupe pozor a aký chlieb radšej nekupovať?

Aký chlieb nekupovať?
Foto: Pixabay/dolfinmagikpro

Prekvapivý výber Slovákov. Tento chlieb mizne z regálov obchodov veľmi rýchlo. Aký chlieb teda nekupovať?

Podľa údajov Štatistického úradu SR bola v roku 2022 spotreba chleba na osobu na Slovensku necelých 33,6 kg. Slováci si vyberajú z veľkého sortimentu chleba dostupného v pekárňach a obchodoch s potravinami.

Tu nejde o konkrétny druh chleba. Zákazníci si ochotne vyberajú pšeničný chlieb, obilný chlieb alebo grahamový chlieb. V tomto prípade ide o typ balenia, v ktorom sa chlieb predáva.

Ukazuje sa, že chlieb zabalený vo fólii často mizne z regálov obchodov. Prečo to nie je najlepšia voľba? Takto zabalený chlieb sa rýchlo kazí a môže sa u neho častejšie a rýchlejšie vytvárať vlhkosť a pleseň.

Navyše už nebude mať takú chrumkavú kôrku ako chlieb predávaný bez fólie. V takýchto podmienkach nielenže extrémne rýchlo rastú plesne, ale rozmnožujú sa v nich aj baktérie, ktoré nie sú dobré pre náš tráviaci trakt.

Prečo si zákazníci vyberajú chlieb balený vo fólii? Je lepšie zvoliť iný chlieb

Dôvodom tejto konkrétnej spotrebiteľskej voľby môže byť pohodlie a nedostatok času. Mnoho ľudí kupuje chlieb neskoro poobede, dokonca aj večer, keď prídu z práce a nakupujú na poslednú chvíľu.

Vtedy je väčšina pekární zatvorená alebo neponúkajú veľký výber chleba. To zostáva zmarené v supermarketoch. Ďalším dôvodom môže byť aj zdanlivá dlhšia čerstvosť takéhoto chleba.

Chlieb predávaný v papieri bez fólie sa môže zdať, že rýchlejšie vysychá, zatuchne a stratí svoju elasticitu.

Je to len zdanie, pretože chlieb predávaný vo fólii často zmäkne v dôsledku vytváranej vlhkosti vo vnútri alebo obsahuje oveľa viac konzervačných látok.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kde zlikvidovať obaly od lakov na vlasy? Máte dve možnosti

Tajné tlačidlo na smerovači. Pripojenie k sieti Wi-Fi bez hesla

The post Kupujete takýto chlieb? Venujte pozornosť tomuto dôležitému detailu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie