Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kuřecí maso se salmonelou prodával velký řetězec v Česku. Úřad varuje, můžete ho mít doma

Konkrétně se jedná o potravinu TESCO Kuřecí prsní řízek, čerstvé, balené, šarže: 24147102, chov a porážka: Ukrajina, veterinární identifikační označení: SK 10094 ES. Inspektoři vzorek odebrali v provozovně Tesco Stores ČR a.s., Sokolovská 2164, 347 01 Tachov. ČTĚTE TAKÉ: Nadměrná konzumace soli může vést k smrti, varuje WHO. Nenápadný zabiják ohrožuje i děti „Laboratorní rozbor potvrdil v uvedené šarži […]
Menej ako 1 min. min.

Konkrétně se jedná o potravinu TESCO Kuřecí prsní řízek, čerstvé, balené, šarže: 24147102, chov a porážka: Ukrajina, veterinární identifikační označení: SK 10094 ES. Inspektoři vzorek odebrali v provozovně Tesco Stores ČR a.s., Sokolovská 2164, 347 01 Tachov.

ČTĚTE TAKÉ: Nadměrná konzumace soli může vést k smrti, varuje WHO. Nenápadný zabiják ohrožuje i děti

„Laboratorní rozbor potvrdil v uvedené šarži potraviny přítomnost bakterií rodu Salmonella Infantis, které jsou původcem onemocnění salmonelóza,“ uvedla SZPI na svém webu.

Daný výrobek by se v tuto chvíli již neměl nacházet na pultech prodejen Tesco, neboť datum spotřeby byl do 15. dubna tohoto roku. Nicméně nelze vyloučit, že by ho některý ze zákazníků mohl mít ještě v mrazáku.

„SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv,“ upozornil tiskový mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

„Notifikaci o zjištění nevyhovující potraviny SZPI vložila do evropského systému rychlého varování pro potraviny (RASFF). S kontrolovanou osobou SZPI zahájí správní řízení o uložení pokuty,“ dodal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Knedlíky ze sobí krve ovládly žebříček nejhorších jídel světa. Umístily se i dvě české klasiky

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie