Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kvety, o ktoré sa netreba starať. Rastliny do domácnosti, ktoré nepotrebujú pozornosť

17.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/Lokesh Tiwari). Mnohí ľudia milujú spoločnosť kvetov, ale nemusia mať šťastie pri práci s rastlinami. Ukazuje sa však, že je možné tieto dve veci zosúladiť. Stačí vedieť, ktoré rastliny si nevyžadujú prílišnú starostlivosť. Aké sú ich vlastnosti a ktoré by ste si mali vybrať? Zamiokulkas je jednou z rastlín, […]
Menej ako 1 min. min.

17.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/Lokesh Tiwari).

Mnohí ľudia milujú spoločnosť kvetov, ale nemusia mať šťastie pri práci s rastlinami. Ukazuje sa však, že je možné tieto dve veci zosúladiť. Stačí vedieť, ktoré rastliny si nevyžadujú prílišnú starostlivosť. Aké sú ich vlastnosti a ktoré by ste si mali vybrať?

Zamiokulkas je jednou z rastlín, ktoré nevyžadujú zložitú starostlivosť.
Foto: pexels/Lokesh Tiwari

Aké sú vlastnosti kvetov, o ktoré sa netreba starať?

Kvety, o ktoré sa netreba starať, sa veľmi ľahko ošetrujú. Nevyžadujú si zložité zaobchádzanie a sú tolerantné voči drsnejším podmienkam. Z tohto dôvodu ich mnohí ľudia označujú ako „samoobslužné“. – Prakticky sa starajú samy o seba.

Tieto druhy rastlín znášajú širokú škálu podmienok prostredia. Tieto kvety navyše nemajú nadmerné nároky na pôdu, zalievanie ani hnojenie. Sú ideálnou voľbou pre ľudí, ktorí nemôžu venovať veľa času starostlivosti o svoje rastliny.

Kvety, o ktoré sa netreba starať. Ktoré sa oplatí mať doma?

Kvety, o ktoré sa netreba starať, predstavujú vynikajúcu dekoráciu v dome alebo byte. Ktoré druhy rastlín nenáročných na pestovanie sa oplatí vybrať? Nižšie uvádzame ich zoznam:

Zamiokulkas – odolná rastlina, ktorá vydrží bez vody až 4 mesiace, možno ju zalievať raz za 1-2 týždne;

Tučnolist – známy aj ako strom šťastia, tiež nepotrebuje veľa vody, zalievať by sa mal, keď pôda vyschne;

Juka – ďalšia rastlina, ktorá nie je náročná na pestovanie a vyzerá fenomenálne, navyše nepotrebuje príliš veľa zálievky – stačí ju zalievať približne raz za 10-12 dní;

Monstera – veľmi obľúbená rastlina, ktorej sa darí na polotienistom mieste, v lete ju zalievajte raz za týždeň, v zime raz za dva týždne;

Sansevieria – ide o nenáročnú rastlinu, ktorá dobre znáša sucho a vydrží bez vody aj niekoľko týždňov;

Muškát omamný – je to nenápadná, ale veľmi odolná rastlina, ktorej pestovanie nie je veľmi zložité, stačí ju zalievať raz týždenne.

S nevyspytateľným počasím sa monstera vysporiadáva vďaka dieram na listoch, ktoré umožnia vetru alebo vode prejsť rastlinou a list nepoškodiť.
Foto: shutterstock/Broken White

Tieto rastliny sú ideálne pre ľudí, ktorí často zabúdajú zalievať svoje kvety, alebo pre tých, ktorí so záhradkárčením ešte len začínajú. Tieto rastliny sa môžu stať senzačnou dekoráciou vášho domu alebo bytu prakticky bez námahy.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Opadáva vám zamiokulkas a nevytvára nové listy? Zmeňte jednu vec a bude opäť hviezdou obývačky

Postavte si na parapet stromček šťastia. Priťahuje peniaze, ale najzvláštnejšie je, čo robí v noci

The post Kvety, o ktoré sa netreba starať. Rastliny do domácnosti, ktoré nepotrebujú pozornosť appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie