Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kvôli autám z Číny stojí pred súdom, predajca má ťažké srdce na Volkswagen!

Nemecký web Tagesschau.de nedávno informoval o mimoriadne zaujímavom prípade, v ktorom v hlavnej úlohe vystupuje istý nemecký predajca áut menom Gregory Brudny a proti nemu stojí samotná automobilka Volkswagen. O čo ide? Gregory pred časom dostal brilantný nápad a rozhodol sa, že v Číne nakúpi 22 áut značky Volkswagen ID.6 v 7-miestnej verzii. To sú […]
Menej ako 1 min. min.

Nemecký web Tagesschau.de nedávno informoval o mimoriadne zaujímavom prípade, v ktorom v hlavnej úlohe vystupuje istý nemecký predajca áut menom Gregory Brudny a proti nemu stojí samotná automobilka Volkswagen. O čo ide?

Gregory pred časom dostal brilantný nápad a rozhodol sa, že v Číne nakúpi 22 áut značky Volkswagen ID.6 v 7-miestnej verzii. To sú elektrické modely, ktoré nemecká automobilka na európskom trhu oficiálne nepredáva, ale vyrába ich vo vlastnom závode v Číne.

Všetko ako sa patrí 

Nemalo pri tom ísť o žiadnu čiernotu, Gregory chcel všetko spraviť legálne. Autá kúpil, doviezol, zaplatil clo a dokonca sa postaral aj o homologizáciu pre európsky trh. V Číne autá nakúpil za cenu okolo 25-tisíc eur čo znamená, že aj po zarátaní všetkých nákladov by elektromobily dokázal v Európe v pohode predať so ziskom.

Avšak skôr ako Gregory stihol predať čo i len jediný kus, navštívili ho právnici z Volkswagenu a v sprievode polície všetky autá zhabali. Prípad išiel okamžite na súd a ten dal v prvom kole za pravdu automobilke.

Na súde zatiaľ prehráva

Aktuálne to vyzerá tak, že vynaliezavý predajca o svoje autá príde. Podľa odborníkov na autorské práva a ochranné známky totiž len vlastník značky rozhoduje, kedy a akým spôsobom vstúpi so svojim produktom na nový trh. Ak tak učiní, až potom môžu tieto produkty predávať aj ďalší zmluvní partneri.

Za pozornosť stojí aj fakt, že Volkswagen ID.6 si cez súkromných predajcov dnes môžete kúpiť napríklad v Česku, Poľsku či Švajčiarsku. Tí pritom tiež patria pod európsky trh a svoj biznis-model majú postavený na rovnakých základoch.

Gregory Brudny zrejme doplatil na to, že autá dovezené z Číny chcel predávať v domácom Nemecku – priamo pod očami Volkswagenu. Keďže však súd zatiaľ dáva za pravdu automobilke, čoskoro možno právnici zasiahnu aj v prípade predajcov v spomínanom Poľsku, Česku či Švajčiarsku.

The post Kvôli autám z Číny stojí pred súdom, predajca má ťažké srdce na Volkswagen! appeared first on Autogratis.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie