Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kvôli tejto chybe je drobenka tvrdá ako kameň. Môžete ju zachrániť. Pridajte toto do múky

02.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Erhan Inga). V záhradách vyrástla prvá rebarbora a to znamená, že sezóna kysnutých koláčov sa práve začala. Nie je nič chutnejšie ako teplý kysnutý koláč s maslovou a sladkou drobenkou. Jej pridanie dodá mäkkému cestu trochu vítanej chrumkavosti. Ako pripraviť dokonalú drobenku? Čo potrebujete na prípravu drobenky?Foto: shutterstock/Erhan Inga […]
Menej ako 1 min. min.

02.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Erhan Inga).

V záhradách vyrástla prvá rebarbora a to znamená, že sezóna kysnutých koláčov sa práve začala. Nie je nič chutnejšie ako teplý kysnutý koláč s maslovou a sladkou drobenkou. Jej pridanie dodá mäkkému cestu trochu vítanej chrumkavosti. Ako pripraviť dokonalú drobenku?

Čo potrebujete na prípravu drobenky?
Foto: shutterstock/Erhan Inga

Drobenka je skvelým doplnkom do kysnutého cesta alebo sezónneho ovocia. Jej jemná, maslová chuť dopĺňa naše dezerty a vyzerá veľmi esteticky. Jej príprava si vyžaduje veľmi málo času a námahy a zvládne ju aj začínajúci cukrár.

Čo potrebujete na prípravu drobenky? Môžete si ju pripraviť za pár okamihov

Tradičnú drobenku si môžete pripraviť len z 3 ingrediencií. Nie je dobré ju príliš komplikovať alebo robiť ju efektne, preto sa oplatí držať sa základného receptu. Na jej prípravu potrebujete:

150 g múky

75 g masla priamo z chladničky

75 g cukru

Drobenku je dobré miesiť na doske na pečenie, ktorá uľahčí spojenie všetkých ingrediencií. Ak ju nemáte, postačí vám veľká misa. Preneste do nej múku, na kocky nakrájané studené maslo a cukor. Prstami cesto roztlačte tak, aby ste získali sladké hrudky. Drobenku nasypte na cesto alebo na plech a upečte do zlatista.

Nie je nič chutnejšie ako teplý kysnutý koláč s maslovou a sladkou drobenkou.
Foto: shutterstock.com/LMariaKovaleva

Ako pripraviť drobenku? Týmto chybám sa treba vyhnúť

Hoci je recept jednoduchý, mnoho ľudí robí pri príprave drobenky chyby. Nie je prekvapením, že vyjde nechutná a niekedy je na tanieri sklamaním. Často robíme chybu v množstve masla, ktoré pridávame. Ak pridáme príliš málo masla, drobenka je tvrdá ako kameň, zatiaľ čo ak pridáme príliš veľa masla, počas pečenia sa roztopí a nezostane po nej prakticky ani stopa. Drobenka bude tvrdá aj vtedy, ak pridáme príliš veľa múky. V tomto prípade ju však môžete zachrániť pridaním trochy mlieka do cesta. To vám pomôže dosiahnuť požadovanú konzistenciu.

Ak pridáte príliš veľa cukru, vznikne mdlá drobenka. Nepreháňajte to s ním, pretože nám môže účinne pokaziť koláč. Na rozbitie sladkosti môžete použiť trochu soli. Najlepším riešením je ochutnať drobenku už počas jej prípravy. Potom upravíte chuť podľa seba a uistíte sa, že je v nej práve to správne množstvo cukru.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nadýchaný kysnutý koláč s rebarborou a mrveničkou. Dokonale vyvažuje kyslú chuť so sladkou

Tento koláč prekoná všetky koláče z cukrárne. Je jemný ako obláčik a vždy sa vydarí

The post Kvôli tejto chybe je drobenka tvrdá ako kameň. Môžete ju zachrániť. Pridajte toto do múky appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie