Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kyjev prežil pokus o majdan, ale psst, o tom sa nesmie…

www.slovanskenoviny.sk/rss Útok na Radu a Ľudové zhromaždenie: Ďalší Majdan sa takmer stal v Kyjeve. Píše web svpressa.ru. Je čas na otázky, či je v Kyjeve akútna „hrozba“ možnej revolúcie, kto ju uskutoční a kto ju zaplatí? To už prestáva byť „sranda“ SBU informovala o zadržaní členov istej verejnej organizácie, ktorí plánovali oznámiť „odstránenie moci“ súčasného vedenia a […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Útok na Radu a Ľudové zhromaždenie: Ďalší Majdan sa takmer stal v Kyjeve. Píše web svpressa.ru. Je čas na otázky, či je v Kyjeve akútna „hrozba“ možnej revolúcie, kto ju uskutoční a kto ju zaplatí?

To už prestáva byť „sranda“

SBU informovala o zadržaní členov istej verejnej organizácie, ktorí plánovali oznámiť „odstránenie moci“ súčasného vedenia a zmocniť sa budovy Najvyššej rady. Tieto akcie boli podľa SBU naplánované na 30. júna.

(Pozn. red. HD – SBU, Služba bezpečnosti Ukrajiny, je hlavná ukrajinská civilná kontrarozviedka. Podľa zákona ide o štátny orgán „osobitného určenia“ s donucovacími funkciami, ktorý zaisťuje štátnu bezpečnosť Ukrajiny.)

Záujem zúčastniť sa malo množstvo ľudí

Na zhromaždenie ľudí vraj organizátori plánovali zorganizovať „pokojné stretnutie“ v centre hlavného mesta, no bolo to zatrhnuté a označené za „provokácie“.

SBU tiež uviedla, že útočníci plánovali šíriť informácie o „nepokojoch“ v Kyjeve prostredníctvom ukrajinských a zahraničných informačných zdrojov, čím dúfali, že „podkopú spoločensko-politickú situáciu v našom štáte, čo bude hrať v prospech Ruska“.

Uvádza sa tiež, že na čele skupiny stál spoluzakladateľ verejnej organizácie, ktorá „je (podľa SBU – pozn. red. HD) známa svojimi protiukrajinskými akciami od roku 2015“, ale jeho meno nebolo zverejnené. Pri prehliadke sa u zadržaných našli zbrane a strelivo. Všetkých už poslali do väzby.

Nestalo sa to prvý raz

SBU už predminulý mesiac „odhalila“ sprisahanie niektorých dôstojníkov Štátnej bezpečnosti (SGO), ktorí údajne pracovali pre ruskú FSB a podieľali sa na príprave atentátov na predstavitelia ukrajinského vedenia, vrátane prezidenta Vladimira Zelenského , šéfa Hlavného spravodajského riaditeľstva (GUR) Kirilla Budanova * a šéfa SBU Vasilija Maljuka .

Svpressa dodáva

„Keby kyjevská tajná polícia zatkla posádku bombardéra, ktorý sa chystal zhodiť svoj smrtiaci náklad nad kupolu Najvyššej rady, dalo by sa tomu aj veriť. Ozbrojené sily Ukrajiny nenávidia Zelenského.

Súčasný pokus o majdan 2 veľmi pripomína kauzu, vykonštruovanú pred ôsmimi rokmi za Porošenka proti odsúdenej Nadežde Savčenkovej a šéfovi organizácie „Dôstojnícky zbor“ Vladimírovi Rubanovi , ktorý mal údajne v úmysle urobiť presne to isté. : zasiahnuť Rada mínometmi, dobiť prezidenta Ukrajiny atď.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Kyjev prežil pokus o majdan, ale psst, o tom sa nesmie… je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie