Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kým sa klobásky opekajú na grile, vložte tento výrobok do rúry. Ideálne na májové občerstvenie

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Oksana Shufrych). Nastal je čas, keď ideme von a pripravujeme jedlá na grile. Okolo domu je cítiť vôňu klobás a tiež pečenej zeleniny. Aby ste si toto obdobie ešte viac spestrili, môžete si pripraviť občerstvenie, ktoré určite zmizne ako prvé. Nepripravuje sa síce na grile, ale je rovnako chutná […]
Menej ako 1 min. min.

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Oksana Shufrych).

Nastal je čas, keď ideme von a pripravujeme jedlá na grile. Okolo domu je cítiť vôňu klobás a tiež pečenej zeleniny. Aby ste si toto obdobie ešte viac spestrili, môžete si pripraviť občerstvenie, ktoré určite zmizne ako prvé. Nepripravuje sa síce na grile, ale je rovnako chutná aj z rúry.

Je čas, keď ideme von a pripravujeme jedlá na grile. Okolo domu je cítiť vôňu klobás a tiež pečenej zeleniny.
Foto: shutterstock.com/Oksana Shufrych

Špargľa je zelenina, ktorá má teraz sezónu a môžete ju zohnať v každom obchode. Na internete nájdete množstvo rôznych receptov na ich prípravu, ale len niektoré z nich naozaj stoja za pozornosť. Nasledujúci recept vás určite osloví a bude skvelým doplnkom vašej májovej grilovačky. Špargľu odporúčame pripraviť v rúre, pretože práve tam vyjde najchutnejšie.

S čím sme špargľu skombinovali, aby prekvapila každého, aj náročného hosťa? Zoznam ingrediencií je veľmi krátky, pretože potrebujete len štyri produkty a korenie. Správne spracovaná špargľa sa skombinuje s nakrájanými cherry paradajkami a zapečie sa. Na konci pečenia sa do nej rozklepne vajce a celá sa vloží späť do rúry. Toto občerstvenie sa výborne hodí k pečeným klobáskam, ktoré boli nedávno stiahnuté z grilu.

Recept na pečenú špargľu s vajcom

Na konci pečenia sa do nej rozklepne vajce a celá sa vloží späť do rúry. Toto občerstvenie sa výborne hodí k pečeným klobáskam, ktoré boli nedávno stiahnuté z grilu.
Foto: shutterstock/Zapylaiev Kostiantyn

Ingrediencie

5 kusov špargle,

hrsť cherry paradajok,

vajce,

2 lyžice olivového oleja,

soľ a korenie podľa chuti.

Spôsob prípravy

Prvým krokom je nastavenie rúry na 220 °C.

Teraz si pripravte ostatné prísady. Špargľu opláchnite a odrežte tvrdšie konce. Špargľu nakrájajte na menšie kúsky, aby sa zmestila do zapekacej misy.

Cherry paradajky opláchnite a prekrojte na polovicu. Položte ich na špargľu a zľahka ich osoľte a okoreňte. Špargľu vložte do rúry a pečte približne 10 minút.

Po tomto čase vyberte misu z rúry a pokvapkajte zeleninu olivovým olejom. Nakoniec rozklepnite vajce, opäť okoreňte a vložte do rúry na ďalších 5 minút.

Po tomto čase by mal byť pokrm pripravený na podávanie. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Najlepšie hamburgery na grilovanie. Hlavnú úlohu tu zohráva najkvalitnejšie mäso a prílohy.

Ako pripraviť dobrú klobásu na grile? Pozor na 3 chyby. Kvôli nim je suchá a chutí ako podrážka

The post Kým sa klobásky opekajú na grile, vložte tento výrobok do rúry. Ideálne na májové občerstvenie appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie