Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kysnutý koláč s jahodami, ktorý vonia letom široko-ďaleko. Ešte teplý má chuť detstva

22.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/elabracho). Kysnutý koláč s jahodami je pre mnohých z nás chuťou detstva. Čo tak si dopriať návrat do minulosti? Tento koláč, ktorý je jednoduchý na prípravu, si zamiluje celá vaša rodina. Kysnutý koláč s jahodami. Jednoduchý recept so zaručenou kvalitou.Foto: shutterstock/elabracho Začala sa sezóna jahôd, takže je rozumné vybehnúť […]
Menej ako 1 min. min.

22.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/elabracho).

Kysnutý koláč s jahodami je pre mnohých z nás chuťou detstva. Čo tak si dopriať návrat do minulosti? Tento koláč, ktorý je jednoduchý na prípravu, si zamiluje celá vaša rodina.

Kysnutý koláč s jahodami. Jednoduchý recept so zaručenou kvalitou.
Foto: shutterstock/elabracho

Začala sa sezóna jahôd, takže je rozumné vybehnúť do obchodov alebo do záhrady a pripraviť tento neskutočne chutný kysnutý koláč s jahodami. Na čerstvé ovocie čakám celý rok, aby som si ho mohla dopriať v tej najlepšej forme. Tu je môj osvedčený recept na kysnutý koláč s ovocím.

Kysnutý koláč s jahodami. Jednoduchý recept so zaručenou kvalitou

Ak si pripravíte kysnutý koláč s jahodami podľa môjho receptu, môžete si byť istí, že bude vynikajúci. Robila som ho už miliónkrát a vždy sa vydaril. Rodina a priatelia ho zjedia. Našťastie je veľmi rýchly na prípravu, takže ak vám z taniera zmizne jedna porcia, môžete hneď urobiť ďalšiu. A najlepšie je piecť dva plechy naraz.

Ingrediencie:

dve šálky pšeničnej múky,

polovica balíčka čerstvého droždia,

pol šálky jemného cukru,

polovica kocky masla,

5 žĺtkov,

balíček vanilkového cukru alebo vanilkovej príchute,

1,5 šálky plnotučného mlieka,

cca 1 kg čerstvých jahôd.

Začala sa sezóna jahôd, takže je rozumné vybehnúť do obchodov alebo do záhrady a pripraviť neskutočne chutný kysnutý koláč s jahodami.
Foto: Pixabay/NataTamarli

Šialene chutný kysnutý koláč s ovocím. Príprava krok za krokom

Spôsob prípravy:

Rozdrobte droždie, zmiešajte ho s lyžicou cukru, dvoma lyžicami múky a polovicou teplého mlieka. Prikryte bavlnenou utierkou a odložte na teplé miesto. Počkajte asi 15 minút, kým kvások trochu vykysne.

Rozpustite maslo a nechajte ho vychladnúť. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a soľou. Do veľkej misy nasypte múku, pridajte droždie, žĺtky a ostatné prísady. Cesto by malo byť mierne lepkavé. V prípade potreby pridajte trochu múky. Odložte na hodinu na teplé miesto.

Umyté jahody bez stopiek nakrájame na štvrtiny a poukladáme na cesto. Koláč pečieme 45 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, horný a dolný ohrev. Po vychladnutí ho posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Jogurtový koláč s želé a ovocím

Vždy ho robím s nasekanými orechmi, celá rodina ho je a vždy si pýta ďalšie

The post Kysnutý koláč s jahodami, ktorý vonia letom široko-ďaleko. Ešte teplý má chuť detstva appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie