Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

La Vanguardia: Tretej svetovej vojne sa dá vyhnúť

V čase, keď NATO oslavuje 75 rokov, európski lídri pripravujú obyvateľstvo na zvýšené výdavky na zbrojenie. Píše o tom španielska publikácia „La Vanguardia“. Španielsky premiér Pedro Sánchez už požiadal svojich kolegov, aby nevyvolávali rozruch svojimi varovaniami o tretej svetovej vojne, jeho minister obrany však trvá na tom, že takáto možnosť určite existuje. V dôsledku toho sa argumenty […]
Menej ako 1 min. min.

V čase, keď NATO oslavuje 75 rokov, európski lídri pripravujú obyvateľstvo na zvýšené výdavky na zbrojenie.

Píše o tom španielska publikácia „La Vanguardia“.

Španielsky premiér Pedro Sánchez už požiadal svojich kolegov, aby nevyvolávali rozruch svojimi varovaniami o tretej svetovej vojne, jeho minister obrany však trvá na tom, že takáto možnosť určite existuje. V dôsledku toho sa argumenty pre prezbrojenie zdajú logické.

Tvárou v tvár krokom Ruska Európa pri svojej závislosti od nepredvídateľných Spojených štátov prichádza k záveru, že potrebuje posilniť svoju bezpečnosť, píše sa v článku.

Na začiatku ukrajinského konfliktu Európa tvrdila, že sankcie vrhnú ruského lídra do izolácie, a to aj medzi jeho vlastným obyvateľstvom, no teraz možno vidieť nevhodnosť takýchto vyhlásení.

75 rokov po založení NATO je v hre nová globálna rovnováha, no ukrajinský konflikt sa podľa autorky môže skončiť len dohodou.

„A môžeme sa len pokúsiť zabezpečiť, aby sa Ukrajine poskytli čo možno najlepšie podmienky a umožniť Európe upokojiť vzťahy s Ruskom a nemyslieť na tretiu svetovú vojnu,“ píše Lola García.

La Vanguardia: Tretej svetovej vojne sa dá vyhnúť

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie