Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Lacnejšie to nezoženiete. Posypte púpavy týmto produktom za 50 centov. Nadobro ich vyhubíte zo záhrady

07.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/David Prahl). Boj s burinou dokáže v noci nespať aj tým najskúsenejším záhradkárom. Ako sa zbaviť púpavy zo záhrady? Je to ťažké, ale možné. Zistite, ako najlacnejšie a najefektívnejšie bojovať s problematickou záhradnou burinou. Ako sa zbaviť púpavy zo záhrady? Je to ťažké, ale možné. Foto: shutterstock/David Prahl Púpava […]
Menej ako 1 min. min.

07.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/David Prahl).

Boj s burinou dokáže v noci nespať aj tým najskúsenejším záhradkárom. Ako sa zbaviť púpavy zo záhrady? Je to ťažké, ale možné. Zistite, ako najlacnejšie a najefektívnejšie bojovať s problematickou záhradnou burinou.

Ako sa zbaviť púpavy zo záhrady? Je to ťažké, ale možné.
Foto: shutterstock/David Prahl

Púpava je jednou z najpopulárnejších záhradných burín a veľmi rýchlo sa šíri. Každý záhradník pravdepodobne vie, aké vytrvalé môžu byť tieto buriny. Vyhubenie púpavy však nie je nemožné. Povieme vám, čo robiť, aby ste sa s nimi vysporiadali.

Ako sa zbaviť púpavy zo záhrady? Najlacnejšia metóda

Ukazuje sa, že sóda bikarbóna je neoceniteľným produktom pri kuchynských aj záhradných prácach. Bojuje nielen s púpavami, ale aj inými neželanými burinami rastúcimi v záhrade. Stačí posypať sódou bikarbónou miesta, kde bežne rastie púpava a navyše zaliať vriacou vodou ťažko dostupné miesta. Balenie sódy bikarbóny stojí v priemere 50 centov a pomoc tohto produktu je najmä na jar a v lete na nezaplatenie.

Ak nemáme doma sódu bikarbónu, môžeme použiť aj zmes soli a octu. V rozprašovači zmiešajte liter vody, 1/2 šálky soli, rovnaké množstvo octu a lyžičku prostriedku na umývanie riadu. Keď zmes nastriekame na pôdu, mali by sme to robiť veľmi opatrne a bodovo. Aby nedošlo k poškodeniu rastlín rastúcich v blízkosti.

Alkohol môže byť tiež užitočný na ničenie buriny. Vezmite 0,5 litra vody a zmiešajte s 30 ml vodky alebo liehu v rozprašovači. Nastriekajte na buriny.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Na maliny nefunguje nič lepšie ako tento odpad. Namiesto toho, aby ste ho vyhodili, dajte ho pod krík

Čo nezalievať žihľavovým hnojivom? Tieto rastliny ho nemajú rady. Iba im uškodíte

The post Lacnejšie to nezoženiete. Posypte púpavy týmto produktom za 50 centov. Nadobro ich vyhubíte zo záhrady appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie