Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ladislav Kamenický: SKVELÉ SPRÁVY! SLOVENSKO MÁ POTVRDENÝ AJ RATING AGENTÚRY MOODY’S Milí priatelia, som rád, že vám môžem opäť oznámiť výbornú správu. Dnes aj tretia najdôle…

SKVELÉ SPRÁVY! SLOVENSKO MÁ POTVRDENÝ AJ RATING AGENTÚRY MOODY’S❗️ Milí priatelia, som rád, že vám môžem opäť oznámiť výbornú správu. Dnes aj tretia najdôležitejšia ratingová agentúra MOODY’S potvrdila Slovensku rating! Najprv Standard & Poor’s ponechala Slovensku rating na úrovni A+ so stabilným výhľadom a minulý týždeň aj Fitch Ratings A- so stabilným výhľadom. Teraz do […]
Menej ako 1 min. min.

SKVELÉ SPRÁVY! SLOVENSKO MÁ POTVRDENÝ AJ RATING AGENTÚRY MOODY’S❗️

Milí priatelia,

som rád, že vám môžem opäť oznámiť výbornú správu. Dnes aj tretia najdôležitejšia ratingová agentúra MOODY’S potvrdila Slovensku rating!

Najprv Standard & Poor’s ponechala Slovensku rating na úrovni A+ so stabilným výhľadom a minulý týždeň aj Fitch Ratings A- so stabilným výhľadom. Teraz do tretice sa pridala Moody’s, ktorá nám nechala rating na úrovni A2 s negatívnym výhľadom, teda taký, aký sme mali.

Agentúra Moody’s vo svojej správe ocenila solídnu fiškálnu politiku štátu, nárast odhadu reálneho HDP a pozitívne hodnotí aj členstvo Slovenska v eurozóne.

Aj napriek tomu, akú ekonomickú spúšť nám tu po sebe zanechali vlády Matoviča, Hegera a Ódora, som rád, že sa nám podarilo stabilizovať ratingové hodnotenia Slovenska, že agentúry dôverujú krokom vlády Roberta Fica a opatreniam Ministerstva financií SR.

Potvrdenie ratingov Slovenska je dôkazom toho, že konsolidácia verejných financií je správnym nástrojom, ako sa lacnejšie financovať na medzinárodných finančných trhoch a ako ušetrené peniaze použiť v prospech ekonomického rastu Slovenska a v prospech finacovania jednotlivých ministerstiev vlády SR, aby sa následne mohla zvyšovať životná úroveň obyvateľov na Slovensku.



Zdroj: Ladislav Kamenický

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie