Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ľahko nahradí kávu. Odstraňuje toxíny a dodáva energiu

19.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lukas Gojda). Mladý jačmeň už dávno nie je výživovou novinkou. Môžete si ho jednoducho kúpiť na internete a v obchodoch so zdravou výživou. Ak ste tento produkt ešte nemali možnosť vyskúšať, je čas to zmeniť. Nápoj z mladého jačmeňa sa tiež považuje za superpotravinu, takže je to ďalší dôvod, […]
Menej ako 1 min. min.

19.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lukas Gojda).

Mladý jačmeň už dávno nie je výživovou novinkou. Môžete si ho jednoducho kúpiť na internete a v obchodoch so zdravou výživou. Ak ste tento produkt ešte nemali možnosť vyskúšať, je čas to zmeniť. Nápoj z mladého jačmeňa sa tiež považuje za superpotravinu, takže je to ďalší dôvod, prečo ho aspoň vyskúšať.

Šťava zo zeleného jačmeňa je superpotravina, ktorá dokonale pôsobí na organizmus. 
Foto: shutterstock/Lukas Gojda

Mladý jačmeň: čo o ňom potrebujete vedieť?

Jačmeň je obilnina, ktorá sa pestuje v mnohých častiach sveta, takže jeho prítomnosť na stole nie je žiadnou novinkou. Má mnoho výživových vlastností, ktoré nie sú ľahostajné pre vaše zdravie. Aby ste z jačmeňa získali to najlepšie, je vhodné siahnuť po prípravkoch vyrobených z mladých rastlín, ktoré majú všetky vitamíny a minerály v kondenzovanej forme. Ak chcete ľahko a účinne využívať výhody, ktoré tento prípravok ponúka, môžete si v obchodoch kúpiť prášok: stačí ho zmiešať s vodou a vychutnať si to, čo obsahuje. Treba uznať, že dokáže zlepšiť stav vášho organizmu a rýchlo doplniť nedostatky. Nie nadarmo sa šťava z mladého jačmeňa zaraďuje medzi prírodné superpotraviny.

Čo sa nachádza v mladom jačmeni?

Ak niekoho zaujíma, čo sa nachádza v mladom jačmeni, ponáhľame sa s vysvetlením. Na začiatok treba spomenúť, že obsahuje veľké množstvo vitamínov. Na vrchole zoznamu vynikajú: B, C, E, K, ako aj derivát vitamínu A, konkrétne betakarotén. Okrem toho výrobok obsahuje minerálne látky, ako sú železo, zinok, vápnik, horčík, selén, draslík a kremík, ktoré majú priaznivý účinok na organizmus. Dôležitá správa pre všetkých, ktorí trpia tráviacimi problémami alebo plánujú schudnúť, pretože je výborným zdrojom vlákniny: prospieva aj vášmu srdcu. Najdôležitejšou zložkou mladého jačmeňa je však chlorofyl: zaraďuje sa medzi silné antioxidanty. Nielenže dokáže z tela odstrániť prebytočné toxíny, ale odstraňuje aj nadbytočné voľné radikály zodpovedné za vznik civilizačných ochorení.

V čom pomáha jačmeň?

Teraz, keď už viete, čo sa nachádza v mladom jačmeni, je čas zistiť, aké hmatateľné účinky a výhody má jeho dopĺňanie. Na začiatok treba povedať, že prítomnosť vitamínov zlepšuje stav pokožky, pomáha zbaviť sa zápalov, uľahčuje regeneráciu pokožky a znižuje počet vrások. Za zmienku stoja aj výhody spojené s pôsobením vlákniny. Vláknina zase pomáha zlepšiť fungovanie tráviaceho systému: odstraňuje usadeniny, zlepšuje trávenie a pomáha chudnúť. Vláknina spolu s draslíkom a horčíkom chráni srdce a mozog: normalizuje krvný tlak, reguluje hladinu cholesterolu, zlepšuje pamäť a koncentráciu a zmierňuje chronický stres.

Je ťažké spočítať všetky výhody konzumácie šťavy z mladého jačmeňa, ale je načase zistiť, ako pôsobí chlorofyl obsiahnutý v produkte. Ako silný antioxidant pomáha zbaviť sa nahromadených toxínov. To zase uľahčuje odstránenie kožných ochorení, ako je akné, ale tiež čistí črevá a obličky. Čím menej toxínov v tele, tým viac energie váš organizmus získa.

Šťava z mladého jačmeňa?

Mladý jačmeň vás prebudí lepšie ako káva a navyše zlepší vzhľad vašej pokožky.
Foto: shutterstock/Natalia Sem

Šťava z mladého jačmeňa môže byť skvelou náhradou kávy, takže vám nič nebráni začať s ňou deň. Jediné, čo musíte urobiť, je rozmiešať polievkovú lyžicu prášku v pohári teplej, ale nie vriacej vody. Hoci je takáto šťava z mladého jačmeňa zvyčajne bezpečná, pri dlhodobom používaní môže zvýšiť problémy tráviaceho systému.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pečeň nemá rada túto zeleninu. Radšej sa im vyhnite

Hovoria, že je to „čaj dlhovekosti“. Suroviny nájdete v každom supermarkete

The post Ľahko nahradí kávu. Odstraňuje toxíny a dodáva energiu appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie