Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Lališ odmietol vinu v kauze mafiánskych vrážd, vypovedať nechcel

Obžalovaný Róbert Lališ, považovaný za bosa bratislavskej skupiny sýkorovcov, opakovanie odmietol vinu v kauze mafiánskych vrážd. Vypovedať na stredajšom hlavnom pojednávaní Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku nechcel. “Stále sa cítim byť nevinný,” zdôraznil obžalovaný s tým, že deväť rokov čaká na nestranný súd. Jeho obhajca Marek Para považuje obžalobu za nedôvodnú. Na začiatku stredajšieho […]
Menej ako 1 min. min.

Obžalovaný Róbert Lališ, považovaný za bosa bratislavskej skupiny sýkorovcov, opakovanie odmietol vinu v kauze mafiánskych vrážd. Vypovedať na stredajšom hlavnom pojednávaní Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku nechcel.

“Stále sa cítim byť nevinný,” zdôraznil obžalovaný s tým, že deväť rokov čaká na nestranný súd. Jeho obhajca Marek Para považuje obžalobu za nedôvodnú.

Na začiatku stredajšieho hlavného pojednávania sa opätovne čítala obžaloba. Dôvodom bolo ustanovenie náhradnej členky senátu.

Pôvodne bol Lališ v roku 2018 odsúdený na doživotie spolu s ďalším členom skupiny Ivanom Cupperom, prezývaným Vincko. Odsúdené boli aj ďalšie osoby. Najvyšší súd v závere marca Lališovi doživotie zrušil. Svoje rozhodnutie zdôvodnil zistením porušenia zákona v neprospech obvineného. Stíhaný je vo väzbe.

Obžaloba súvisí s vraždami z rokov 1998 a 1999 – Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara i so zločinom založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie