Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Lanovku na Sněžku zastavil silný vítr. Hrozí laviny, varuje tamní horská služba

Od pondělí 18. března do 26. dubna čeká provozovatele lanovky pravidelná jarní odstávku kvůli údržbě. O víkendech však jezdí v závislosti na počasí, stojí na webových stránkách lanovky. ČTĚTE TAKÉ: Řidiči šlapou na plyn, protože mají pocit, že nestíhají, tvrdí expert. Důvodem je všeobecný spěch Když je horní úsek mimo provoz, mohou se lidé z […]
Menej ako 1 min. min.

Od pondělí 18. března do 26. dubna čeká provozovatele lanovky pravidelná jarní odstávku kvůli údržbě. O víkendech však jezdí v závislosti na počasí, stojí na webových stránkách lanovky.

ČTĚTE TAKÉ: Řidiči šlapou na plyn, protože mají pocit, že nestíhají, tvrdí expert. Důvodem je všeobecný spěch

Když je horní úsek mimo provoz, mohou se lidé z Růžové hory na Sněžku vydat pěšky, trasa měří 2,5 kilometru. Lanovka na Sněžku je v provozu od 08:00 do 18:00. Lyžaře ani běžkaře lanovka nepřepravuje.

V lavinových lokalitách Krkonoš nadále platí první, nejmírnější stupeň lavinového nebezpečí z pěti. Podle Horské služby Krkonoše je na na hřebenech Krkonoš 20 až 50 centimetrů sněhu, více ho je ve žlabech, takzvaných odtrhových zónách a na severních a stinných svazích.

„Jižní svahy jsou téměř bez sněhu.Teploty se pohybují nad nulou, a to i v nočních hodinách, srážky byly dešťové. Sněhová pokrývka je mokrá až podmáčená,“ uvedl Robert Dlouhý z krkonošské horské služby.

Přes den se teploty budou pohybovat nad nulou, v lavinových lokalitách se tak mohou vyskytnout laviny z mokrého sněhu a laviny z klouzavého sněhu. „Uvolnění laviny je možné jen při velkém dodatečném zatížení, a to jen ojediněle ve velmi strmém extrémním terénu,“ dodal Dlouhý.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ožralý kolega jezdí autem po Plzni, volal muž strážníkům. Ti řidiči naměřili letošní rekord

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie