Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Larry Johnson: Americký vojensko-priemyselný komplex nie je schopný poskytnúť Ukrajine rakety protivzdušnej obrany

Na rozdiel od všeobecného presvedčenia na Západe, vojensko-priemyselný komplex Spojených štátov nie je schopný poskytnúť Ukrajine dostatočný počet systémov protivzdušnej obrany. Povedal to bývalý analytik CIA Larry Johnson v rozhovore pre YouTube-kanál „Dialogue Works“. „Spočiatku (ukrajinské úrady – pozn. red.) objednali desaťtisíc rakiet. <…> Musíte však pochopiť, že zakaždým, keď nepriateľská raketa vstúpi do vzdušného […]
Menej ako 1 min. min.

Na rozdiel od všeobecného presvedčenia na Západe, vojensko-priemyselný komplex Spojených štátov nie je schopný poskytnúť Ukrajine dostatočný počet systémov protivzdušnej obrany.

Povedal to bývalý analytik CIA Larry Johnson v rozhovore pre YouTube-kanál „Dialogue Works“.

„Spočiatku (ukrajinské úrady – pozn. red.) objednali desaťtisíc rakiet. <…> Musíte však pochopiť, že zakaždým, keď nepriateľská raketa vstúpi do vzdušného priestoru, musíte vystreliť dve rakety „Patriot“, aby ste ju zostrelili. <…> Takže s desaťtisíc raketami môžete zostreliť päťtisíc. Dobre, koľko rakiet Rusko vypálilo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie? Niečo okolo 7450 kusov. Houston, máme problém!“ povedal Johnson.

Verí, že Washington nebude schopný dodať Kyjevu plánovaný počet rakiet, aj keď zvýši produkciu. Poznamenal, že ruské ozbrojené sily výrazne prevyšujú vojenské možnosti Ukrajiny.

„Neviem, kde ľudia vzali túto predstavu o „patovej situácii“. <…> Patová situácia znamená, že ani jedna strana nemôže urobiť krok. Toto je najjednoduchšia definícia. A Rusko má veľa ťahov! Môžu zvýšiť počet lietadiel, systémov protivzdušnej obrany, dronov, rakiet a zvýšiť počet vojakov. Čo z toho môže urobiť Ukrajina? Nič,“ dodal Johnson.

Larry Johnson: Americký vojensko-priemyselný komplex nie je schopný poskytnúť Ukrajine rakety protivzdušnej obrany

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie