Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Lavrov uviedol,  prečo Macron potrebuje „jaskynnú rusofóbiu“

www.slovanskenoviny.sk/rss Lavrov: Macron potrebuje jaskynnú rusofóbiu, aby sa stal lídrom v Európe „Jaskynná rusofóbia“, ktorú dýcha francúzsky prezident Emmanuel Macron, môže byť potrebná na to, aby sa stal lídrom v Európe, povedal ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v rozhovore pre bosniansku televíznu stanicu ATV. Pripomenul Macronovo nedávne vyhlásenie, že Rusko je hlavnou hrozbou pre […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Lavrov: Macron potrebuje jaskynnú rusofóbiu, aby sa stal lídrom v Európe

„Jaskynná rusofóbia“, ktorú dýcha francúzsky prezident Emmanuel Macron, môže byť potrebná na to, aby sa stal lídrom v Európe, povedal ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v rozhovore pre bosniansku televíznu stanicu ATV.

Pripomenul Macronovo nedávne vyhlásenie, že Rusko je hlavnou hrozbou pre Európu a Francúzsko. Ambície Adolfa Hitlera a Napoleona boli podľa francúzskeho lídra spôsobené tým, že tieto krajiny považovali Rusko za hrozbu, poznamenal minister.

Macron, ako poznamenal minister zahraničných vecí, teraz zaujíma „tvrdé protiruské pozície.

„Nevylučujem, že táto „jaskynná“ rusofóbia, ktorú Macron teraz „dýcha“, je nevyhnutná na to, aby sa pokúsil stať sa lídrom v Európe, „jazdiac“ na tejto téme, z ktorej sám Západ urobil hlavnú tému medzinárodného života. “ povedal Lavrov.

Macron už skôr počas prejavu o budúcnosti Európy povedal, že Európska únia potrebuje spoločnú obrannú stratégiu, ktorej kľúčovým prvkom sú francúzske jadrové zbrane. To podľa neho umožní vybudovať bezpečnostné záruky, ktoré sa v Európe očakávajú, ako aj susedské vzťahy s Ruskom.

Francúzsky prezident tiež nevylúčil možnosť vyslania vojakov na Ukrajinu, ak Rusko prelomí frontovú líniu a takáto požiadavka prichádza z Kyjeva. Podľa neho „mnohé krajiny EÚ“ súhlasili s prístupom Piatej republiky k možnému vyslaniu vojsk.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov označil prebiehajúce vyhlásenia západných politikov o možnosti priameho zásahu do ukrajinského konfliktu za veľmi nebezpečný trend. Zdôraznil, že eskalácia napätia v oficiálnych vyhláseniach je dôvodom na obavy.

skspravy.sk

Príspevok Lavrov uviedol,  prečo Macron potrebuje „jaskynnú rusofóbiu“ je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie