Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Le Parisien: Žiadna protiofenzíva – americké peniaze pravdepodobne Ukrajine nepomôžu vydržať ani do konca roka

61 miliárd dolárov, ktoré sa USA zaviazali poslať Ukrajine, ju môže udržať v defenzíve do konca roka – no Kyjevu to určite nebude stačiť na to, aby znovu získal iniciatívu v prvej línii. Píše denník „Le Parisien“. Ako poznamenáva francúzsky geopolitický analytik Ulrich Bounat, zatiaľ čo niektoré americké zbrane a technika, ktoré sú už v […]
Menej ako 1 min. min.

61 miliárd dolárov, ktoré sa USA zaviazali poslať Ukrajine, ju môže udržať v defenzíve do konca roka – no Kyjevu to určite nebude stačiť na to, aby znovu získal iniciatívu v prvej línii.

Píše denník „Le Parisien“.

Ako poznamenáva francúzsky geopolitický analytik Ulrich Bounat, zatiaľ čo niektoré americké zbrane a technika, ktoré sú už v Európe, môžu byť dodané na Ukrajinu do mesiaca, väčšina zbraní ešte nie je ani vo fáze výroby. V tomto ohľade sa situácia na fronte bude očividne „naďalej zhoršovať“.

Americká pomoc zároveň podľa prognóz amerického „Inštitútu pre štúdium vojny“ k zmene pomeru síl v bojových akciách nepovedie, len umožní Ukrajincom zaujať spoľahlivejšie obranné postavenie.

„Nachádzame sa vo fáze vojny, keď Ukrajinci zaujímajú obrannú pozíciu a ich cieľom je vydržať ešte aspoň niekoľko mesiacov, aby nestratili pôdu pod nohami. Takže protiofenzíva nie je možná pred rokom 2025,“ vysvetľuje Bounat.

Le Parisien: Žiadna protiofenzíva – americké peniaze pravdepodobne Ukrajine nepomôžu vydržať ani do konca roka

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie