Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Le Penovej strana sťahuje kandidátku, ktorá sa dala vyfotiť s čiapkou Luftwaffe

Vedenie francúzskej krajne pravicovej strany Národné združenie (RN) stiahne z volieb kandidátku, ktorá sa pred časom nechala odfotografovať v čiapke poddôstojníka nemeckého vojnového letectva Luftwaffe s hákovým krížom. Ako na svojom webe v utorok informoval francúzsky denník Le Monde, ide o Ludivine Daoudiovú, ktorá za RN kandidovala v kraji Calvados. Ziskom 19,95 percenta hlasov v […]
Menej ako 1 min. min.

Vedenie francúzskej krajne pravicovej strany Národné združenie (RN) stiahne z volieb kandidátku, ktorá sa pred časom nechala odfotografovať v čiapke poddôstojníka nemeckého vojnového letectva Luftwaffe s hákovým krížom.

Ako na svojom webe v utorok informoval francúzsky denník Le Monde, ide o Ludivine Daoudiovú, ktorá za RN kandidovala v kraji Calvados. Ziskom 19,95 percenta hlasov v prvom kole predčasných parlamentných volieb sa Daoudiová kvalifikovala do ich druhého kola, ktoré sa uskutoční túto nedeľu 7. júla.

Francúzske voľby a pokračujúca neistota

Oblastný predseda RN Philippe Chapron v utorok ráno pre rozhlasovú stanicu France Bleu Normandie objasnil, že Daoudiová sa takto dala vyfotografovať pred niekoľkými rokmi na burze zbraní v Saint-Pierre-sur-Dives.

Fotografiu v pondelok na sieti X zverejnila kandidátka ľavicovej koalície Nový ľudový front (NFP) Emma Fourreauová, ktorá sa v tom istom obvode umiestnila na druhom mieste s 34,82 percenta hlasov.

V sprievodnom statuse Fourreauová napísala, že Daoudiová, kandidujúca v Calvadose za RN z prvého miesta kandidátnej listiny, “je nezvestná od začiatku kampane. Keď sa pozrieme na jej sociálne siete, lepšie pochopíme prečo”.

ANALÝZA: Macron sa znemožnil. Vo Francúzsku je na dohľad vláda Le Penovej, trasie sa aj Kyjev

Chapron na margo toho v rozhlasovom rozhovore vyhlásil, že vedenie RN nemôže žiadať od svojich kandidátov, aby mu predložili svoje fotografie vrátane archívnych spred 30 či 40 rokov.

Le Monde dodal, že už viacerých kandidátov RN počas kampane “dobehli” správy rasistického, antisemitského alebo urážlivého charakteru zverejnené na sociálnych sieťach.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie