Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ledecký sa obáva aj ohrozenia eurofondov po zrušení Rady pre štátnu službu

Zrušenie Rady pre štátnu službu či strata jej nezávislosti by mohli ohroziť aj čerpanie eurofondov. Skonštatoval to poslanec Národnej rady za SaS Vladimír Ledecký na štvrtkovej tlačovej konferencii. Pripomenul, že existencia rady bola požiadavkou zo strany EÚ. “Celé zrušenie rady je nelegitímne,” vyhlásil Ledecký. Podotkol, že v parlamentnom výbore pre sociálne veci diskutovali o výročnej […]
Menej ako 1 min. min.

Zrušenie Rady pre štátnu službu či strata jej nezávislosti by mohli ohroziť aj čerpanie eurofondov. Skonštatoval to poslanec Národnej rady za SaS Vladimír Ledecký na štvrtkovej tlačovej konferencii. Pripomenul, že existencia rady bola požiadavkou zo strany EÚ.

“Celé zrušenie rady je nelegitímne,” vyhlásil Ledecký. Podotkol, že v parlamentnom výbore pre sociálne veci diskutovali o výročnej správe rady, nikto nemal výhrady a ani informácie o pláne na jej zrušenie, no na ďalší deň v inom výbore prišiel návrh na jej zrušenie.

Odmieta nielen spôsob presadzovania zmeny, ale aj odôvodnenie potrebou konsolidácie verejných financií. Pripomenul, že rada dávala aj návrhy, ako ročne ušetriť financie pri riadení štátu cez štátnych zamestnancov.

Rušenie Rady pre štátnu službu vyplýva z pozmeňujúceho návrhu k novele zákona o organizácii a činnosti vlády.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie