Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Legenda americké NBA Dikembe Mutombo, který nahnal na „Covid vakcínu“ tisíce Afričanů, nyní zemřel na turbo rakovinu

Není snad týdne, aby se neobjevila nějaká zpráva o propagandistovi takzvaných „Covid vakcín,“ který zemřel na „turbo rakovinu“ nebo nějakou jinou závažnou nemoc, která je uváděna jako vedlejší účinek těchto injekcí. Plně očkovaná basketbalová hvězda Dikembe Mutombo, která hrála 18 sezón v NBA a sloužila jako globální ambasador ligy, zemřela po krátkém záchvatu agresivní rakoviny […]
Menej ako 1 min. min.

Není snad týdne, aby se neobjevila nějaká zpráva o propagandistovi takzvaných „Covid vakcín,“ který zemřel na „turbo rakovinu“ nebo nějakou jinou závažnou nemoc, která je uváděna jako vedlejší účinek těchto injekcí.

Plně očkovaná basketbalová hvězda Dikembe Mutombo, která hrála 18 sezón v NBA a sloužila jako globální ambasador ligy, zemřela po krátkém záchvatu agresivní rakoviny mozku. Členovi Síně slávy bylo 58 let.

„Dikembe Mutombo byl prostě větší než život,“ uvedl komisař NBA Adam Silver v prohlášení o jeho smrti. „Na hřišti byl jedním z nejlepších blokařů střel a defenzivních hráčů v historii NBA. Také dal své srdce a duši do pomoci druhým.“

Ve svém důchodu se Mutombo věnoval humanitárnímu úsilí a během pandemie propagoval očkování proti COVID-19 milionům lidí ve svém rodném Kongu.

V rozhovoru z roku 2021 se podělil o to, jak organizoval drony, aby doručovaly vakcíny Pfizer a Moderna do vzdálených komunit v džungli, čímž vakcínu podstrčil milionům Konžanů, kteří by se jinak injekcím mRNA vyhnuli.

Celkově má Afrika velmi nízkou proočkovanost proti Covidu, kterou pomohla právě v Kongu o něco zvýšit basketbalistova iniciativa.

Dikembe Mutombo také řekl, že vyzval členy rodiny a přátele, aby se nechali očkovat proti COVID-19.

„Aby byla naše komunita bezpečná, musím být očkován já a vy musíte být očkováni, abychom mohli udržet naši komunitu v chodu,“ řekl.

Mutombo přispěl finančními prostředky na zajištění služeb australské letecké logistické společnosti Swoop Aero k použití dronů k letecké přepravě vakcín do odlehlých oblastí v Konžské demokratické republice, přičemž se spojil s KORE Wireless se sídlem v Alpharettě, kde je generálním ředitelem Romil Bahl.

„Tyto drony, nejnovější generace, mohou unést náklad o hmotnosti asi 6 kilogramů,“ říká Bahl. „Takže to je asi 50 lahviček nebo 250 vakcín na let.“

Mutombova rodina před dvěma lety prozradila, že se v Atlantě ve státě Georgia začal léčit kvůli nádoru na mozku. NBA uvedla, že zemřel obklopen svou rodinou.

Mutombo strávil 18 sezón v NBA, hrál za Denver, Atlantu, Houston, Philadelphii, New York a tehdejší New Jersey Nets.

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie