Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Legendárna značka vyhlásila bankrot. Na trhu pôsobila takmer 80 rokov

Tupperware, značka známa svojimi plastovými nádobami na uskladnenie potravín, čelí po 78 rokoch vážnym finančným problémom, ktoré ju dostali na pokraj bankrotu. Firma, ktorá sa stala bežnou súčasťou domácností po celom svete, teraz hľadá spôsob, ako sa vyrovnať s narastajúcimi dlhmi a klesajúcim dopytom po svojich produktoch. Ako značka informuje na svojej webovej stránke, v […]
3 min.

Tupperware, značka známa svojimi plastovými nádobami na uskladnenie potravín, čelí po 78 rokoch vážnym finančným problémom, ktoré ju dostali na pokraj bankrotu.

Firma, ktorá sa stala bežnou súčasťou domácností po celom svete, teraz hľadá spôsob, ako sa vyrovnať s narastajúcimi dlhmi a klesajúcim dopytom po svojich produktoch.

Ako značka informuje na svojej webovej stránke, v septembri 2024 dobrovoľne požiadala o súdnu ochranu pred veriteľmi podľa kapitoly 11 a hľadá riešenia na udržanie svojej prevádzky.

Krátkodobý úspech počas pandémie

Pandémia COVID-19 priniesla Tupperware krátky nárast predaja, keď sa ľudia viac venovali domácemu vareniu a potrebovali kvalitné nádoby na skladovanie potravín. Značka v tej dobe zažila dočasné oživenie, pretože sa v domácnostiach začali viac využívať jej produkty.

Tento nárast záujmu však nevydržal dlho a po uvoľnení opatrení dopyt po plastových nádobách opäť klesol, čo vrátilo firmu do problémov.

Zvyšujúce sa náklady a pokles ziskovosti

Nárast cien surovín, pracovnej sily a dopravy v posledných rokoch výrazne ovplyvnil ziskovosť spoločnosti. Zákazníci Tupperware, najmä domácnosti so strednými a nižšími príjmami, začali vo väčšej miere pociťovať infláciu a rastúce životné náklady. To spôsobilo pokles záujmu o kúpu nových produktov.

Od tretieho štvrťroka 2021 tržby firmy klesali šesť kvartálov po sebe. Napriek snahám o reštrukturalizáciu dlhov a dohodám s veriteľmi v roku 2023 sa finančná situácia nezlepšila.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým
rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov
retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s
finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť,
či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť
podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Vedenie Tupperware sa snaží nájsť riešenie

Nový manažment, ktorý prevzal vedenie firmy, sa zameral na modernizáciu a rozvoj online predaja, uvádza Forbes. Tupperware plánuje pokračovať v prevádzke aj počas súdneho konania a naďalej predávať svoje produkty prostredníctvom konzultantov, maloobchodných partnerov a online predaja.

Cieľom je premeniť značku na digitálne orientovanú spoločnosť, ktorá bude lepšie reagovať na potreby moderného trhu.

Spoločnosť hľadá nového investora

Spoločnosť tiež hľadá investora alebo zvažuje predaj niektorých častí firmy, aby zabezpečila svoju finančnú stabilitu. Digitálna transformácia, ktorá zahŕňa nové technológie a väčší dôraz na internetový predaj, by mohla byť kľúčom k oživeniu značky.

Aká budúcnosť čaká legendárnu značku Tupperware?

Tupperware čelí náročnej výzve, ako sa prispôsobiť súčasným trhovým podmienkam. Konkurencia v oblasti skladovania potravín rastie, najmä s príchodom ekologických a lacnejších alternatív.

Firma musí zabojovať

Ak sa firme podarí prispôsobiť svoje produkty a oslovovať mladšiu generáciu, ktorá uprednostňuje digitálne riešenia, môže sa jej podariť udržať si svoje miesto na trhu.

Úspech značky bude závisieť od toho, ako rýchlo dokáže Tupperware implementovať potrebné zmeny a či sa jej podarí prilákať nových zákazníkov. Firma má stále šancu prežiť. Bude však musieť priniesť inovácie, ktoré zodpovedajú dnešným trendom a požiadavkám na udržateľnosť a cenovú dostupnosť.

The post Legendárna značka vyhlásila bankrot. Na trhu pôsobila takmer 80 rokov appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie