Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Len blázon by vyhodil kávovú usadeninu. Takto ju doma využijete

Často začínate deň kávou a do večera vypijete ešte niekoľko šálok. Z tohto nápoja zostáva každý deň veľa usadenín, ktoré jednoducho vyhodíte do koša. Považujete ju za odpad, ale dá sa aspoň čiastočne využiť. Tu je niekoľko tipov, na čo ich môžete doma využiť. Zvyčajne si varíte kávu v kávovare? Alebo si ju nalievate pomocou […]
Menej ako 1 min. min.

Často začínate deň kávou a do večera vypijete ešte niekoľko šálok. Z tohto nápoja zostáva každý deň veľa usadenín, ktoré jednoducho vyhodíte do koša. Považujete ju za odpad, ale dá sa aspoň čiastočne využiť. Tu je niekoľko tipov, na čo ich môžete doma využiť.

Zvyčajne si varíte kávu v kávovare? Alebo si ju nalievate pomocou papierových filtrov? Vždy, keď to urobíte, musíte vyhodiť usadeninu. Nie sú vhodné na opätovnú prípravu nápoja, ale nemali by vždy skončiť ani v koši. Používajte ich podľa zásady nulového odpadu. Bez ohľadu na to, aký druh kávových zŕn používate, usadeniny sa vždy môžu hodiť v kuchyni, na záhrade alebo dokonca v domácich kúpeľoch.

Na čo sa hodí kávová usadenina?

Na neutralizáciu nepríjemných pachov. Kávová usadenina je užitočná na osvieženie chladničky alebo vašich topánok. Musíte ich dobre vysušiť a potom vložiť do vrecka alebo do nádoby, ktorá má prístup vzduchu. Usadeninu vo vrecúšku môžete dať aj do topánok na noc, aby ste sa zbavili nepríjemného zápachu. Zeminu si tiež votrite do rúk, keď cítite zápach, napríklad cesnaku alebo cibule. Budú pôsobiť ako jemný peeling a odstránia zápach.

Ako prírodný telový peeling. Zmiešajte usadeniny s teplou vodou, olivovým alebo kokosovým olejom. Túto domácu kozmetiku naneste na telo. Po zmiešaní s hrubozrnnou soľou možno usadeninu použiť aj na masáž v sprche. Tá nielenže spevní pokožku, ale odstráni aj odumreté kožné bunky.

Premeňte ich na výživu na zalievanie rastlín. Pripravíte ju tak, že 1-2 čajové lyžičky usadeniny nasypete do pohára vody. Keď usadenina napučí, roztok premiešajte a ihneď zalejte rastliny. Tento kondicionér je ideálny pre orchidey, paprade a africké fialky. Nepoužívajte ho častejšie ako raz za 1-2 týždne.

Na doplnenie v ekologickej umývačke. Zemina môže byť alternatívou k čistiacim prostriedkom. Zabaľte ich do gázy. Pomocou takejto umývačky môžete odstrániť aj zaschnutú mastnotu z kvetináčov a riadu. Môžete ich tiež zmiešať s prostriedkom na umývanie riadu. Uľahčíte si tak odstraňovanie nečistôt, a to aj z príborov. A nemusíte sa obávať poškriabania, pretože mydlo je šetrné.

Na odpudzovanie hmyzu. Kávová usadenina z kávovaru má veľmi silnú vôňu, ktorú mravce alebo ovocné mušky nemajú radi. Vyhnú sa miestu, kde bude stáť napríklad tanierik alebo miska s usadeninou. Umiestnite ich v blízkosti ovocia. To je skvelé počas horúcich dní, keď sa v kuchyni objaví veľa hmyzu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie