Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Len niekoľko kusov denne. Toľko stačí. Úbytok hmotnosti sa zrýchli a tuk sa začne „roztápať“

14.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zigres). Hoci nie sú najlacnejšie, určite sa oplatí zaradiť ich do svojho jedálnička, najmä ak chcete schudnúť. Sú pokladom živín a pomáhajú tiež regulovať štítnu žľazu. Stačí niekoľko kúskov denne, aby sme pocítili ich blahodarné účinky na náš organizmus. Prečo je vhodné zaradiť brazílske orechy do svojho jedálnička?Foto: shutterstock/Zigres […]
Menej ako 1 min. min.

14.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zigres).

Hoci nie sú najlacnejšie, určite sa oplatí zaradiť ich do svojho jedálnička, najmä ak chcete schudnúť. Sú pokladom živín a pomáhajú tiež regulovať štítnu žľazu. Stačí niekoľko kúskov denne, aby sme pocítili ich blahodarné účinky na náš organizmus.

Prečo je vhodné zaradiť brazílske orechy do svojho jedálnička?
Foto: shutterstock/Zigres

Na začiatku by ste sa však mali uistiť, že nemáte alergiu na orechy vrátane para orechov. Reakcia na alergény obsiahnuté v orechoch môže mať katastrofálne následky, preto je dôležité sa pred ňou chrániť. V skutočnosti sa to týka všetkých potravín, ktoré chcete trvalo zaradiť do svojho jedálnička. Predtým je vhodné poradiť sa s lekárom, aby sa vylúčila alebo potvrdila alergia.

Keď ste si istí, že Vám alergie nehrozia, oplatí sa dozvedieť sa o hodnotných zložkách brazílskych orechov. Brazílske orechy patria medzi najzdravšie orechy na svete vďaka vysokému obsahu polynenasýtených mastných kyselín omega-3 a omega-6, ktoré pomáhajú regulovať hladinu cholesterolu a zlepšujú zdravie čriev.

Pri pravidelnej konzumácii majú brazílske orechy pozitívny vplyv na činnosť mozgu, kardiovaskulárny systém, imunitu a štítnu žľazu.
Foto: shutterstock/mi_viri

Možno nie každý vie, že brazílske orechy sú skvelým prírodným doplnkom redukčnej diéty. Podľa odborníkov stačí približne 30 gramov denne, to je asi 5-7 orechov. Pri pravidelnej konzumácii majú brazílske orechy pozitívny vplyv na činnosť mozgu, kardiovaskulárny systém, imunitu a štítnu žľazu. Štítna žľaza zohráva veľmi dôležitú úlohu pri udržiavaní zdravej telesnej kondície.

Brazílske orechy sú ideálnou pochúťkou pri chudnutí

Kľúčom k úspechu je selén, ktorý sa nachádza v zložení brazílskych orechov. Je zodpovedný za správne fungovanie štítnej žľazy. Ak tento orgán nefunguje tak, ako má, môžete sa stretnúť s rôznymi problémami, príliš vysokou alebo príliš nízkou telesnou hmotnosťou, zlou náladou, letargiou, podráždenosťou, pocitom chladu, zlým stavom vlasov, nechtov a pokožky. Selén zohráva významnú úlohu aj pre vašu imunitu.

Brazílske orechy tiež znižujú hladinu cukru v krvi a majú nízky glykemický index, takže sú ideálnou pochúťkou pre ľudí s cukrovkou a ľudí držiacich redukčnú diétu. Môže to znieť paradoxne, pretože sú veľmi kalorické. Ale buďte si istí. Ak ich budete konzumovať s mierou a v kombinácii s vyváženou stravou a fyzickou aktivitou, určite Vám pomôžu pri chudnutí. Polynenasýtené mastné kyseliny totiž urýchľujú proces spaľovania tukov. Brazílske orechy sú tiež bohatým zdrojom vlákniny, ktorá zabezpečuje dlhotrvajúci pocit sýtosti a zlepšuje činnosť čriev tým, že z nich odstraňuje usadeniny.

Brazílske orechy sú tiež bohatým zdrojom vlákniny, ktorá zabezpečuje dlhotrvajúci pocit sýtosti a zlepšuje činnosť čriev.
Foto: shutterstock/SewCreamStudio

Je dôležité si uvedomiť, že samotná konzumácia brazílskych orechov, alebo akéhokoľvek iného ovocia a zeleniny, Vám neumožní schudnúť. Aby bol proces chudnutia úspešný, účinný a predovšetkým bezpečný, je potrebné dbať na niekoľko základných faktorov. Každá diéta na chudnutie by mala byť správne vyvážená a pripravená podľa vašich individuálnych potrieb. Musí závisieť od vašich fyzických možností a fyzickej aktivity, ktorú vykonávate, vašich kalorických požiadaviek a vášho celkového zdravotného stavu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Diéta 5:2 je čoraz populárnejšia, no je to pasca. Môžete sa prepočítať. Jojo efekt bude najmenší z vašich problémov

Ako sa zbaviť tuku z brucha po 50-tke? Je to možné, ale diéta nestačí!

The post Len niekoľko kusov denne. Toľko stačí. Úbytok hmotnosti sa zrýchli a tuk sa začne „roztápať“ appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie