Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Lepšia ako paradajková polievka, ale Slováci ju nepoznajú. Najchutnejšia vývarová polievka. Budete prekvapení hlavnou ingredienciou

9.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nesavinov). Slováci milujú polievky, ale majú tendenciu byť silne viazaní na známe chute. Vývar, paradajková polievka, polievky na kyslo – to majú najradšej. Niekedy sa však oplatí prekročiť ich zoznam kulinárskych preferencií a vyskúšať niečo nové. Polievka, o ktorej budeme dnes hovoriť, je naozaj chutná, ľahko sa pripravuje a, […]
Menej ako 1 min. min.

9.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nesavinov).

Slováci milujú polievky, ale majú tendenciu byť silne viazaní na známe chute. Vývar, paradajková polievka, polievky na kyslo – to majú najradšej. Niekedy sa však oplatí prekročiť ich zoznam kulinárskych preferencií a vyskúšať niečo nové. Polievka, o ktorej budeme dnes hovoriť, je naozaj chutná, ľahko sa pripravuje a, čo je zaujímavé, môžete ju pripraviť z vývaru.

Talianska citrónová kuracia polievka s orzo cestovinami
Foto: shutterstock/nesavinov

Citrónová polievka je obľúbená najmä v Grécku, ale na Balkáne si ju môžete objednať aj v reštauráciách a malých krčmičkách. Niektorí ľudia o nej už pravdepodobne počuli, ale málokto mal možnosť ju ochutnať, a pritom je naozaj vynikajúca. Nemusíte však cestovať do slnečného Grécka alebo Chorvátska, aby ste si ju mohli dať. Citrónovú polievku si môžete ľahko pripraviť aj doma, stačí mať po ruke vývar alebo bujón a citrón. Zvyšok je už hračka.

Citrónová polievka. Paradajková polievka sa môže skryť

Ingrediencie:

2 l vývaru alebo kuracieho vývaru (mäso z vývaru sa pridá do polievky),

2 stredne veľké citróny,

50 ml citrónovej šťavy,

1 väčšia cibuľa,

2-3 strúčiky cesnaku,

4 vajcia,

2 stonky zeleru,

nasekaný koriander alebo petržlen,

2 malé mrkvy,

olivový olej,

semolinové cestoviny,

soľ, korenie (najlepšie biele), 3-4 bobkové listy.

Citrónovú polievku si môžete ľahko pripraviť aj doma, stačí mať po ruke vývar alebo bujón a citrón
Foto: shutterstock/zoryanchik

Citrónová polievka – ako ju pripraviť:

Začnite nakrájaním zeleniny. Mrkvu, zeler a cibuľu nakrájajte na kocky (cibuľu celkom najemno). V hrnci rozohrejeme 2-3 lyžice olivového oleja a zeleninu na ňom orestujeme. Keď začne hnednúť, pridáme cesnak pretlačený cez lis.

Osmaženú zeleninu ochuťte soľou a korením. Pridajte bobkové listy a na miernom ohni smažte asi 4 minúty, pričom občas premiešajte.

Restovanú zeleninu zalejte horúcim, precedeným vývarom. Pridajte mäso z vývaru a cestoviny – približne 150 g. Varte, kým cestoviny nezmäknú a cestovinový škrob polievku nezahustí.

Oddeľte bielka od žĺtkov. Žĺtky vyšľahajte a postupne pridávajte citrónovú šťavu, miešajte, kým sa ingrediencie nespoja. Potom do žĺtkov pridajte niekoľko lyžíc horúcej polievky, aby stuhli. Žĺtky opatrne vlejte do polievky a premiešajte.

Do polievky pridajte niekoľko plátkov citróna a podľa chuti dochuťte šťavou. Potom pridajte nasekaný koriander a podľa chuti dochuťte ešte soľou a korením, ak je to potrebné.

Citrónová polievka môže byť zaujímavou zmenou oproti známym jedlám. Ak chcete vyskúšať niečo nové alebo ak chcete prekvapiť svojich blízkych na blížiacom sa stretnutí, nerozmýšľajte, čo im naservírovať – podávajte citrónovú polievku. Uisťujem vás, že dostanete veľa chvály.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Karfiol v tejto verzii chutí takmer ako mäso. Urobte si ho namiesto bravčových rezňov, rodina si ho zamiluje

Vyzerá ako ryža, ale sú to cestoviny. Kombinovala som to s vajíčkom a slaninou a vyšlo to na olizovanie prstov

The post Lepšia ako paradajková polievka, ale Slováci ju nepoznajú. Najchutnejšia vývarová polievka. Budete prekvapení hlavnou ingredienciou appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK