Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Lesný požiar pri gréckom meste Patra viedol k evakuácii detskej nemocnice aj domova dôchodcov (foto)

S požiarom, ktorý sa prehnal borovicovým lesom, bojuje zhruba 80 hasičov za pomoci 10 hasičských lietadiel.
Menej ako 1 min. min.

9.7.2024 (SITA.sk) – Grécke úrady v utorok evakuovali detskú nemocnicu a domov dôchodcov na predmestí mesta Patra po tom, čo v oblasti vypukol lesný požiar. Hovorca hasičov Vasilis Vathrakoyiannis uviedol, že evakuácie vykonali z preventívnych dôvodov. Podľa zdravotníckych predstaviteľov evakuovali zhruba dve desiatky detí.

Vathrakoyiannis uviedol, že veľké hasičské úsilie sa ukázalo ako úspešné. Pre štátnu televíziu ERT povedal, že oheň sa rýchlo rozrástol, ale už jeho prednú časť a dynamiku dostali pod kontrolu. S požiarom, ktorý sa prehnal borovicovým lesom, bojuje zhruba 80 hasičov za pomoci 10 hasičských lietadiel.

[Greece] Nursing home, hospital, care facility evacuated in Patra as fire nears https://t.co/YqTEdkJcqA #ClimateChange #ClimateCrisis #ClimateEmergency #SevereWeather #Heatwave #Wildfire #Aroi #Patra #Karamandeio #Greece
— firehorse23 (@firehorse249791) July 9, 2024

V utorok horelo v Grécku aj na prinajmenšom troch ďalších miestach. Úrady varovali, že tento týždeň hrozí vysoké riziko lesných požiarov.

Minister civilnej ochrany Vassilis Kikilias vysvetlil, že pre nedostatok dažďov počas zimy v kombinácii s vysokými teplotami na jar je toto leto z hľadiska lesných požiarov najnáročnejšie za 20 rokov.

Väčšina krajiny je vystavená vysokému a veľmi vysokému riziku požiaru v dôsledku horúčav a veľmi silného vetra,“ povedal.

Počas uplynulého mesiaca podľa úradov vypuklo v Grécku takmer 1 300 lesných požiarov, čo je viac ako dvojnásobok oproti júnu 2023.

Viac k témam: Evakuácia, Lesný požiar, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Lesný požiar pri gréckom meste Patra viedol k evakuácii detskej nemocnice aj domova dôchodcov (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie