Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Letecké dni SIAF sa rušia, podľa ministra obrany je možné úplné zrušenie podujatia

Toto rozhodnutie podľa jeho slov padlo už v januári.
Menej ako 1 min. min.

3.6.2024 (SITA.sk) – Letecké dni SIAF podľa slov ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SD) nebudú. Potvrdil to pre portál topky.sk s tým, že otázne je aj to, či vôbec toto podujatie bude pokračovať.

Pre tento rok s podujatím neráta, pretože dátum leteckých dni koliduje s dátumom 80. výročia Slovenského národného povstania. Toto rozhodnutie podľa jeho slov padlo už v januári.

„Piatkové, sobotné a nedeľné letecké dni by nedávali žiaden zmysel. Všetku techniku, všetky ukážky ako aj náklady, ktoré sú s tým spojené, chceme venovať práve Banskej Bystrici,“ uviedol pre topky.sk s tým, že mu aj vzdušné sily potvrdili, že nie je možné zorganizovať obe akcie, pretože by to nebolo dobré ani z pohľadu nákladov a ani logistiky.

Ako portál uviedol, organizátor potvrdil zrušenie SIAF-u v pondelok popoludní. Z ministerstva obrany si však vyžiadali dôvod a oficiálne stanovisko, po ktorom budú verejnosť podrobne informovať.

Viac k témam: Medzinárodné letecké dni SIAF, Minister obrany SR, SNP Slovenské národné povstanie
Zdroj: SITA.sk – Letecké dni SIAF sa rušia, podľa ministra obrany je možné úplné zrušenie podujatia © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie