Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Letocha: Při finálním schvalování migračního paktu se zdržíme. Alibismus, reagoval Koten

Letocha zdůraznil, že ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) vyjednal v migračním paktu pro Česko výjimku pro státy, které se potýkají s ukrajinskou uprchlickou vlnou. „Pokud se konflikt na východě Evropy bude vyvíjet špatně, může to spustit další vlnu, ovšem mnohem složitější. V takovém případě bychom pak přijali peníze na uprchlíky,“ pronesl. K TÉMATU: Natahujete koberec k […]
Menej ako 1 min. min.

Letocha zdůraznil, že ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) vyjednal v migračním paktu pro Česko výjimku pro státy, které se potýkají s ukrajinskou uprchlickou vlnou. „Pokud se konflikt na východě Evropy bude vyvíjet špatně, může to spustit další vlnu, ovšem mnohem složitější. V takovém případě bychom pak přijali peníze na uprchlíky,“ pronesl.

K TÉMATU: Natahujete koberec k muslimským modlitbám, vmetl Havlíček Rakušanovi. Ten se ohradil

Během finálního schvalování paktu při Radě Evropské unie se však Česko podle poslance zdrží. „V loňském červnu jsme při vyjednávání požadovali, aby byl návrh ještě přísnější v otázce prodloužení detence nelegálních migrantů na vnější hranici. Požadovali jsme, aby se tato doba zvýšila nad 12 týdnů,“ poznamenal v pořadu 360°.

Zkritizoval také bezpečnostní screening zkrácený jen do třídenního procesu. „Zdržíme se také proto, že část paktu by za nás měla být ambicióznější. Ministr vnitra také jednal s Rakouskem a Dánskem o vzniku nové koalice v EU, která se zaměří na omezení počtu žadatelů o azyl,“ doplnil Letocha.

Zdržení české strany během schvalování úmluvy však považuje Koten za alibismus. „Podle paktu budou mít migranti nárok na sociální a zdravotní zabezpečení, zdravotní péči, vzdělání a bydlení, což by měli prý mít i v Africe. Pochybuji, že s něčím podobným tam mohou počítat. Proto směřují do Evropy,“ oponoval poslanec.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Řešení ilegální migrace? Jsme na půli cesty. Musíme být odvážnější, připustil Fiala

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie