Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Letovická nádrž přišla o labutí rodinku. Miladu s Frantou a mláďaty možná někdo otrávil

Labutě byly pro Františka Březnu bez nadsázky součástí rodiny. „Poznaly mě už podle lodi. Ona byla Milada, protože moje žena je Milada a já jsem Franta. Staral jsem se o ně osm, deset let. Věděl jsem, kde mají hnízdo, kolik měly vajec, krmil jsem je. Zavolal jsem: ‚Franto, Milado‘ a ony se hned valily,“ popsal pro CNN Prima NEWS. ČTĚTE TAKÉ: Psí […]
Menej ako 1 min. min.

Labutě byly pro Františka Březnu bez nadsázky součástí rodiny. „Poznaly mě už podle lodi. Ona byla Milada, protože moje žena je Milada a já jsem Franta. Staral jsem se o ně osm, deset let. Věděl jsem, kde mají hnízdo, kolik měly vajec, krmil jsem je. Zavolal jsem: ‚Franto, Milado‘ a ony se hned valily,“ popsal pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Psí parfémy mohou vašemu mazlíčkovi ublížit, vysvětlil veterinář. Stojí i tisíce korun

Jenže na konci léta se stalo něco nečekaného. Během tohoto týdne uhynulo pět labutí včetně mláďat. Z původní rodiny zůstala naživu jen dvě mláďata. Března jejich úmrtí snáší velmi těžce. „Obstoupily mě a ďobaly do mě, že mají hlad. Jsem z toho nešťastný, žil jsem pro ně,“ nechal se slyšet.

Jestli labutě někdo skutečně úmyslně otrávil, zatím není jisté. Roli mohla sehrát i velká vedra. Bahno totiž podle ornitologů obývají bakterie, které v přehřáté stojaté vodě mohou produkovat jedovaté látky. „Celou událost na místě jsme zdokumentovali a na zjištění příčin úhynu labutí velkých budeme nyní spolupracovat s dalšími orgány,“ uvedl k případu mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Přesnou příčinu úhynu ptáků momentálně zjišťují zaměstnanci Veterinární správy. Kdy budou známé výsledky, zatím není jasné.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Do divadla v České Lípě vtrhlo sedm malých divočáků. Zasahovat museli strážníci

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie