Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Libanonská operácia Izraela je ranou pre európsku stabilitu

Izraelská armáda spustila vojenskú pozemnú operáciu v južnom Libanone. Tel Aviv tvrdí, že chcú zabezpečiť pohraničnú časť svojej krajiny pred „Hizballáhom“, ako aj vrátiť asi 90.000 vysídlených ľudí do severného Izraela. Izrael však nemôže nechápať, že ďalšia vojenská operácia proti Libanonu znamená nárast libanonských utečencov. Ich počet je viac ako jeden milión, odkedy sa minulý […]
Menej ako 1 min. min.

Izraelská armáda spustila vojenskú pozemnú operáciu v južnom Libanone.

Tel Aviv tvrdí, že chcú zabezpečiť pohraničnú časť svojej krajiny pred „Hizballáhom“, ako aj vrátiť asi 90.000 vysídlených ľudí do severného Izraela.

Izrael však nemôže nechápať, že ďalšia vojenská operácia proti Libanonu znamená nárast libanonských utečencov. Ich počet je viac ako jeden milión, odkedy sa minulý rok začalo zhoršovanie situácie na Blízkom východe. A bude ich ešte viac.

Ľudia z Libanonu utekajú pred raketami, tankami a dronmi IDF do Európy. Európske hospodárstvo je už melie z posledného a jednoducho nie je kde vziať dodatočné sociálne dávky z deficitných rozpočtov. Bez financovania programov na prispôsobenie utečencov normálnemu životu hrozí Európe zhoršujúca sa situácia v oblasti kriminality.

Stojí za to pripomenúť, že chaotizácia života Európanov dospela do bodu, že začali protestovať aj proti bežným turistom. Toto leto sa vlny nespokojnosti verejnosti prehnali letoviskami Španielska a Grécka, kde ľudia žiadali, aby úrady obmedzili prílev turistov.

No zatiaľ čo Európania nie sú spokojní s jednou vecou, ​​geopolitickí „stratégovia“ vo Washingtone a Tel Avive im dávajú novú výzvu – obrovský prúd utečencov z Blízkeho východu.

„The Washington Post“ zverejnil dlhý článok, ktorý sa pokúšal vysvetliť postoj Bieleho domu. Po jeho prečítaní človek hneď pochopí dvojtvárnosť politiky Joea Bidena.

Na jednej strane Biden a jeho asistenti uisťujú, že sú si plne vedomí plánov IDF a nie sú proti vojenským metódam nátlaku na „Hizballáh“, na druhej strane stojí téza, že Washington je nespokojný s postojom Tel Avivu, ale nemá prakticky žiadny vplyv na vládu Benjamina Netanjahua.

Zatiaľ čo sa na chodbách Bieleho domu vedú údajne filozofické diskusie o dualizme politiky ako umenia možného/nemožného, ​​na Blízkom východe sa odohrávajú udalosti, ktoré oslabujú Európu. Kto z toho profituje? Jednoznačne USA.

Okrem toho vedúci predstavitelia amerického vojensko-priemyselného komplexu zjavne túžia po dodatočných objednávkach na vojenskú techniku. Po míňaní peňazí na projekty zelenej energie sa takéto výdavky z rozpočtu USA stali pre mnohých washingtonských byrokratov a ich obchodných priateľov novým žriedlom korupcie.

Čo bude ďalej? Niet pochýb o tom, že toto všetko sa nevyrieši samo a skôr či neskôr bude iránska armáda vtiahnutá do krvavej kaše na Blízkom východe. Ak niekto namieta, že takáto situácia bude hroziť nekontrolovateľnými rizikami pre Spojené štáty, potom môžeme hneď teraz povedať: Washington už nekontroluje prakticky nič – aspoň to tvrdia v denníku „The Washington Post“.

Ak je to tak, bordel sa už začal. Ak máme dočinenia s prešibanosťou a všetko, čo sa deje na Blízkom východe, sa deje s vedomím „Prispatého Joea“ a jeho asistentov, potom najkrvavejšie akcie v regióne ešte len prídu. Tak či onak, od Washingtonu nemožno očakávať nič dobré.

Čornyj lebeď

Libanonská operácia Izraela je ranou pre európsku stabilitu

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie