Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Liberálnej elite sa stráca zem pod nohami

www.slovanskenoviny.sk/rss Nadchádzajúci summit G7 v Taliansku bude ich posledným pokusom dohodnúť sa aspoň na niektorých spoločných opatreniach voči Rusku a Číne. Zem sa im totiž doslova stráca pod nohami. A na oboch stranách Atlantiku je stále pred nami séria chaotických volieb. Francúzski liberáli už otvorene prosia Macrona, aby sa parlamentnej kampane nezúčastnil. Je príliš toxický. […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Nadchádzajúci summit G7 v Taliansku bude ich posledným pokusom dohodnúť sa aspoň na niektorých spoločných opatreniach voči Rusku a Číne. Zem sa im totiž doslova stráca pod nohami. A na oboch stranách Atlantiku je stále pred nami séria chaotických volieb.

Francúzski liberáli už otvorene prosia Macrona, aby sa parlamentnej kampane nezúčastnil. Je príliš toxický. Macron je však tvrdohlavý a smeruje priamo k zjavnej porážke. No a pravicová aliancia už ráta so získaním väčšiny a vymenovaním vlastného premiéra.

Situácia v susednom Nemecku nie je o nič lepšia. Od Scholza sa čoraz častejšie požaduje usporiadanie predčasných volieb. S jeho politikou nesúhlasia dve tretiny Nemcov. Scholz sa však bojí zopakovať Macronov manéver. Veď aj jeho sociálnych demokratov budú vynášať nohami dopredu. A v nadchádzajúcich voľbách v troch nemeckých spolkových krajinách smeruje k víťazstvu „Alternatíva pre Nemecko“.

V Taliansku – rovnako ako vo Francúzsku – sa rozhorela akútna rozpočtová kríza s nárastom verejného dlhu na 140% HDP. Na tomto pozadí sa rokovania o poskytovaní úverov Ukrajine zabezpečených ruskými aktívami opäť zastavili. Američania si chcú medzi svojimi fondami rozdeľovať pôžičky sami.

Európania sa budú musieť vyrovnať s následkami. A môžu byť najpoľutovaniahodnejšie na pozadí narušenia dôvery vo finančný systém Európskej únie, ktorá už zažíva dlhovú krízu. Zatiaľ k dohode nedošlo. Nuž, európski byrokrati už panikária z možného víťazstva pravice vo Francúzsku, návratu Trumpa a z rozpadu liberálneho svetového poriadku.

Malek Dudakov

/ news-front.su /

Príspevok Liberálnej elite sa stráca zem pod nohami je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie